Comisia Europeana pregateste noi masuri anti-Covid 19

Comisia Europeana pregateste noi masuri anti-Covid 19 in contextul inmultirii cazurilor de infectare. Actiunile vizeaza mai multe domenii importante precum vaccinarea, informarea, aprovizionarea oamenilor si asigurarea unor cai de transport.

Comisia Europeana a lansat un set suplimentar de actiuni menite sa contribuie la limitarea raspandirii coronavirusului, sa salveze vieti si sa consolideze piata interna. In mod concret, masurile au scopul de a intelege mai bine raspandirea virusului si eficacitatea raspunsului, de a intensifica actiunile de testare bine orientate, de a spori depistarea contactilor, de a ameliora pregatirile pentru campaniile de vaccinare si de a mentine accesul la produse esentiale, cum ar fi echipamentele de vaccinare, asigurand, in acelasi timp, circulatia tuturor bunurilor pe piata unica si facilitand deplasarea persoanelor in conditii de siguranta.

„Situatia este foarte grava in ceea ce priveste epidemia de COVID-19. Trebuie sa ne intensificam reactia la nivel de UE. Astazi, lansam masuri suplimentare pentru lupta noastra impotriva virusului, de la sporirea accesului la teste rapide si pregatirea campaniilor de vaccinare, la facilitarea unor deplasari sigure atunci cand acestea sunt necesare. Fac apel la statele membre sa colaboreze indeaproape. Actiunile curajoase intreprinse acum vor contribui la salvarea de vieti si la protejarea mijloacelor de subzistenta. Niciun stat membru nu va iesi din aceasta pandemie in siguranta pana cand nu vor iesi si celelalte tari”, a declarat presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Citeste si articolul :   Doua cutremure puternice in Croatia. Mai multe cladiri din capitala Zagreb au fost devastate

Principalele masuri vizeaza imbunatatirea fluxului de informatii pentru a permite luarea deciziilor in cunostinta de cauza, implementarea unor testari mai eficace si mai rapide, utilizarea deplina la nivel transfrontalier a aplicatiilor de depistare a contactilor si de avertizare, vaccinarea eficace, asigurarea produselor esentiale, facilitarea calatoriilor in siguranta si extinderea culoarelor verzi.

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.