Numar record de voturi in SUA

Numar record de voturi in SUA: peste 70 de milioane de americani si-au exprimat deja optiunea. Se anunta cea mai mare prezenta din ultimii 100 de ani.

Peste 70 de milioane de americani au votat deja in contextul alegerilor prezidentiale, de doua ori mai mult decat numarul inregistrat cu o saptamana inainte de ziua alegerilor din 2016, potrivit datelor publicate de US Elections Project, citate de Reuters si preluate de ZF.

Datele surprind un ritm record de votare care ar putea duce la cea mai mare prezenta la urne din ultimul secol si arata nivelul ridicat de interes vis-a-vis de confruntarea dintre presedintele republican Donald Trump si contracandidatul democrat Joe Biden, dar si dorinta alegatorilor de a reduce riscul de infectie cu coronavirus.

Publicitate

Partidul Democrat detine un avantaj semnificativ in faza timpurie a alegerilor din 3 noiembrie datorita voturilor prin corespondenta, modalitate criticata vehement de Trump, presedintele ridicand problema fraudelor inca din luna august.

Michael McDonald, profesor in cadrul Universitatii din Florida care gestioneaza US Elections Project, estimeaza ca numarul de voturi va atinge 150 de milioane, 65% dintre totalul alegatorilor eligibili, cea mai mare rata din 1908 incoace.

Conform datelor Institutului RealClearPolitics, Joe Biden are un avans la nivel national de 8,5% in raport cu Trump, insa numarul continua sa varieze. Saptamana trecuta, un sondaj realizat de Financial Times impreuna cu fundatia Peter G Peterson arata ca 46% dintre americani vad un impact negativ in economie in urma politicilor lansate de Trump, in comparatie cu un procent de 44 care considera ca politicile reprezinta un ajutor real pe fondul crizei generate de coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.