6 sfaturi pentru a va imbunatati respiratia

Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a va imbunatati respiratia. Iata cateva modalitati prin care puteti respira mai usor si mai eficient:

1.Reglati-va pozitia de dormit.

Pozitia dvs. de somn poate afecta, de asemenea, respiratia. Ati putea incerca sa dormiti de partea voastra cu capul ridicat de perne si o perna intre picioare. Acest lucru va ajuta sa va mentineti coloana vertebrala aliniata, ceea ce, la randul sau, va ajuta sa va mentineti caile respiratorii deschise si poate preveni sforaitul. Sau dormi pe spate cu genunchii indoiti. Asezati o perna sub cap si genunchi. Cu toate acestea, a dormi pe spate poate determina limba sa va blocheze tubul respirator. Nu este recomandat daca aveti apnee in somn sau sforaiti.

2.Luati in considerare modificarile stilului de viata.

Publicitate

Pastrati-va plamanii sanatosi, facand schimbari pozitive de stil de viata. Mentineti o greutate sanatoasa si mancati alimente nutritive, inclusiv alimente bogate in antioxidanti. Luati vaccinul impotriva gripei si vaccinul impotriva pneumoniei pentru a ajuta la prevenirea infectiilor pulmonare si pentru a incuraja sanatatea pulmonara. Evitati fumatul, inhalarea fumului pasiv si iritantii pentru mediu. Imbunatatiti calitatea aerului din interior utilizand filtre de aer si reducand iritantii precum parfumurile artificiale, mucegaiul si praful.

Citeste si articolul :   Cel mai bun supliment pentru combaterea oboselii

3.Meditatie.

Practicati meditatia in mod regulat. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca sa va faceti timp pentru a va concentra asupra respiratiei fara a incerca sa o controlati. Beneficiile adaugate pot include claritate mentala, liniste sufleteasca si mai putin stres.

4.Exerseaza o postura buna.

Practicarea unei posturi bune va ajuta sa va asigurati ca pieptul si regiunea toracica a coloanei vertebrale sunt capabile sa se extinda pe deplin. Cutia toracica si diafragma vor putea, de asemenea, sa se extinda complet si sa mareasca gama de miscari pe partea din fata a corpului. In general, practicand o postura buna, veti putea respira mai eficient si mai eficient, permitand mai multa usurinta atat in ​​activitatile zilnice, cat si in cele fizice.

5.Canta.

S-ar putea sa va ganditi sa incepeti sa cantati pentru a va imbunatati respiratia si a imbunatati functia pulmonara. Persoanele cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) care canta in mod regulat isi reduc dificultatile de respiratie si sunt capabile sa-si gestioneze mai bine simptomele. De asemenea, se simt mai stapani pe respiratie. Cantatul ajuta persoanele cu afectiuni pulmonare, invatandu-i sa respire mai incet si mai profund, precum si intarind muschii respiratiei. British Lung Foundation recomanda sa canti pentru a-ti spori capacitatea de a respira, pentru a-ti imbunatati postura si pentru a creste puterea vocii si a diafragmei.

Citeste si articolul :   Sanziene 2021. Cerurile se deschid in aceasta noapte si se indeplinesc dorinte

6.Intindeti si flexati.

Luati masuri pentru a ameliora orice etanseitate la umeri, piept si spate. Puteti face exercitii care se concentreaza pe flexibilitate, rezistenta si intindere pentru a imbunatati postura. Acest lucru va poate ajuta sa va puteti extinde complet carcasa toracica in toate directiile atunci cand respirati. Puteti face intinderi sau puteti merge pentru masaje pentru a ajuta la relaxarea oricaror zone de etanseitate. De asemenea, este o idee buna sa te angajezi in activitati care te mentin activ. Acestea pot include inotul, canotajul sau orice activitate care va pune in miscare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.