Monica Pop avertizeaza: “Afectari oftalmologice severe dupa COVID”

Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Capitala, avertizaza ca aceasta boala poate da si afectari oftalmologice.

“POSIBILE AFECTARI OFTALMOLOGICE SEVERE DUPA Covid!

Stiam ca aceasta boala poate da si afectari oftalmologice. Nu frecvent, dar sint! Unele, usoare ( conjunctivite), altele medii ( keratopatii) altele grave.

La astfel de pacienti, am vazut citeva conjunctivite virale usoare si 2 – 3 keratite pina acum!

Publicitate

Astazi am vazut 2 pacienti cu neuropatie optica ( afectate severa a nervilor optici) dupa infectie virala covid, la relativ scurt timp dupa boala! Primul, 49 de ani, barbat, cu scadere brusca a vederii la unul din ochi, in prezent cu atrofie optica si , cu modificari si la ochiul celalalt . Al 2-lea pacient, o tinara de 36 de ani, cu neuropatie optica post covid la ambii ochi, unul mai afectat. Impresionant!

Publicitate

Sint, in realitate afectari neurologice severe determinate de acest virus! Tratamentul este mai ales neurologic, dar si oftalmologic. Trebuie instituit imediat la aparitia simptomelor respective, ceea ce la acesti 2 pacienti, din pacate, nu s-a intimplat.

Citeste si articolul :   Spania testeaza pe oameni un vaccin anti-Covid

Atrag atentia pe aceasta cale colegilor medici sa avertizeze pacientii asupra acestor posibile efecte si, in caz ca apar, sa-i trimita imediat la consult si tratament .Si pacientii trebuie sa stie!

Probabil ca sint si alti colegi oftalmologi care au vazut asemenea cazuri.

SPRE INFORMAREA TUTUROR”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.