Vladimir Putin nu impune carantina generala, desi Rusia a ajuns pe loc patru la numarul de cazuri

Vladimir Putin a asigurat ca nu va exista o carantina nationala, in ciuda cresterii numarului cazurilor de coronavirus in Rusia. Presedintele a declarat ca vaccinurile experimentale rusesti impotriva COVID-19 sunt eficiente si spera ca Rusia sa inceapa vaccinarea in masa pana la sfarsitul anului.

Presedintele rus Vladimir Putin a asigurat joi, ca nu va exista o carantina nationala, in ciuda cresterii numarului cazurilor de coronavirus in Rusia, inregistrata in ultimele saptamani, relateaza Le Figaro.

„Intelegem pe deplin cum sa actionam si de aceea nu vom pune in aplicare masuri total restrictive si o asa-numita inchidere nationala in cadrul careia economia si activitatile comerciale sunt practic blocate,” a declarat Putin in cursul unui forum de investitii in videoconferinta.

Publicitate

„In ciuda unei situatii epidemiologice dificile, suntem mult mai pregatiti sa lucram in conditiile pe care le prezinta aceasta epidemie,” a adaugat presedintele rus, referindu-se la capacitatile tarii de a-si mobiliza sistemul de sanatate si la punerea in aplicare a masurilor de preventie.

Putin a mai precizat ca ar putea fi luate masuri „directionate si justificate”, daca va fi cazul, dar in mod independent in regiuni sau orase „pentru a proteja cat mai mult siguranta oamenilor”, mentinand in acelasi timp „activitatile de afaceri”.

De asemenea, presedintele rus a declarat ca vaccinurile experimentale rusesti impotriva COVID-19 sunt eficiente si spera ca Rusia sa inceapa vaccinarea in masa pana la sfarsitul anului.

Rusia a inregistrat, joi, 17.717 cazuri noi de coronavirus si 366 de decese, un record. Tara se afla pe locul patru in lume la numarul de cazuri, cu un total de 1.581.693 infectari si 27.301 decese.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.