Sotia si mama barbatului ucis de politisti la Pitesti, primele declaratii

Sotia lui Zharia Barbu, barbatul din Pitesti, care a decedat dupa ce politistii l-au trantit de pamant, este distrusa de durere. Dupa ce a vazut ceea ce au facut oamenii legii, femeia spune ca politia a juns mai rau ca Militia.

Cazul barbatului de 63 de ani, din Pitesti, a socat intreaga tara. Barbatul si lucrase ca inginer la Arpechim si locuia cu sotia sa, bolnava, intr-un apartament din cartierul Prundu.

Reactia familiei

Sotia barbatului este ingenuncheata de durere si spune cu lacrimi in ochi ca politia s-a comportat abuziv.

Publicitate

„Politia noastra a ajuns sa fie mai rau decat era Militia. Militia nu ar fi facut asa ceva. Am ajuns ca in America”, a declarat sotia inginerului, despre interventia politistilor.

Mama barbatului decedat, sleita de puteri, a avut o reactie cutremuratoare. Femeia a marturisit ca ca a vazut cand unul dintre martori i-ar fi spus politistului sa nu il mai loveasca, iar el ar fi raspuns ca este deja mort.

Articolul continuă după reclame

Cei doi agenti de politie care au intervenit au fost deja retinuti sub suspiciunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila, anunt pentru toti romanii sub 55 de ani

Barbatul de 63 de ani se afla pe o terasa din municipiul Pitesti, care a luat foc. Politistii au intervenit pentru a-l evacua pe barbat, dar acesta a refuzat. In urma refuzului, agentii de politie l-au bruscat si l-au pus la pamant. Barbatul a intrat in stop cardio-respirator si n-a mai putut fi salvat de medici.

In urma necropsiei s-a stabilit ca asfixia a fost cauza decesului. Totodata, analizele au indicat ca el avea o alcoolemie de 2 la mie, insa medicii legisti au stabilit ca inginerul a murit asfixiat, din cauza presiunii pe gat si pe piept.

”Cauza imediata de deces a fost asfixia mecanica iar cauza a fost comprimarea partilor moi ale gatului si a toracelui”, a declarat, duminica dimineata, seful serficiului de medicina legala din Pitesti.

„Laboratorul de toxicologie medico-legala m-a informat ca are o alcoolemie de peste 2 la mie. Infarct nu este, (…) sunt mai multe traumatisme, si cranio-cerebrale, evident care s-au putut produce prin cadere si lovire (…) si aceste leziuni traumatice, care au dus la asfixia mecanica, traumatismul cervical si traumatismul toracic”, a explicat Dan Manu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.