Concentrate pentru pui, tort si prajituri pentru nunta, mita pentru 10 politisti din Dolj

Zece agenti si fosti agenti de politie de la Serviciul Rutier au fost trimisi in judecata, acuzati ca au luat mita pentru a trece cu vederea infractiuni rutiere. Unul dintre politisti ar fi primit mita un tort pentru nunta, iar altul saci cu concentrate pentru pui.

Potrivit DNA, 10 agenti si fosti agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj – Serviciul Rutier si din cadrul Politiei Municipiului Craiova – Biroul Rutier au fost trimisi in judecata pentru mai multe infractiuni.

Politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, impreuna cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, au finalizat cercetarile in dosarul penal si au intocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea in judecata a celor 10 inculpati, pentru savarsirea unor infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu, complicitate la abuz in serviciu, abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit si fals intelectual.

Citeste si articolul :   Lovitura pentru DNA! Elena Udrea a primit Decizia

„In perioada 2015 – 2016, inculpatii politisti, cu ocazia efectuarii activitatii de control a traficului rutier pe raza municipiului Craiova si judetului Dolj, nu au sanctionat conducatori auto pentru abaterile constatate sau au omis, cu stiinta, sa mentioneze in procesele – verbale de constatare a contraventiilor rutiere, in ce au constat, in concret, faptele savarsite, pe care nu le-au individualizat. Mentionam ca o parte a conducatorilor auto opriti in trafic erau cunostinte ale agentilor de politie”, arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis luni.

Publicitate

Publicitate

De asemenea, politistii i-ar fi sanctionat pe soferi cu avertisment, ca pietoni, desi acestia au fost opriti in trafic pentru savarsirea unor contraventii in calitate de conducatori auto.

Totodata, in unele cazuri, agentii de politie au pretins si primit diverse bunuri si bani de la soferii opriti in trafic.
Surse din ancheta au declarat, pentru MEDIAFAX, ca intr-unul dintre cazuri, un agent a pretins si a primit 30 de saci cu concentrat pentru pui, in conditiile in care un sac costa aproximativ 30 de lei.

Citeste si articolul :   Valcov, condamnat la sase ani si sase luni de inchisoare pentru coruptie. Prejudiciul total - 4,2 milioane de lei

Un alt sofer depistat in timp ce depasea pe linie continua i-a asigurat unui politist prajiturile si tortul pentru nunta, in conditiile in care acesta era proprietarul unei cofetarii. La schimb, politistul nu i-a retinut permisul de conducere, mai spun sursele citate.

In cauza au fost efectuate perchezitii la birourile in care si-au desfasurat activitatea agentii de politie rutiera inculpati, unde au fost gasite si ridicate mai multe documente si inscrisuri care au prezentat relevanta in cauza, necesare probarii activitatii infractionale.

Pe parcursul cercetarilor s-a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale – Brigada Operatiuni Speciale Craiova.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.