Jack Spintecatorul identificat prin dovezi ADN, sustin oamenii de stiinta

Cercetatorii spun ca l-au demascat in cele din urma pe Jack Spintecatorul, infamul criminal in serie care a terorizat Londra la sfarsitul anilor 1800.

O investigatie criminalistica publicata in Journal of Forensic Sciences a identificat criminalul ca fiind Aaron Kosminski, un tanar de 23 de ani, frizer polonez si principal suspect la acea vreme.

Kosminski a fost numit anterior suspect in urma cu peste 100 de ani si inca o data intr-o carte din 2014 a omului de afaceri britanic si cercetator Ripper Russell Edwards. Dar ultima descoperire marcheaza pentru prima data cand dovezile ADN ale lui Edwards au fost publicate intr-un jurnal evaluat de colegi, potrivit revistei Science.

„Din cate stim, acesta este cel mai avansat studiu pana in prezent cu privire la acest caz”, au scris autorii studiului.

Publicitate

Se crede ca Jack Spintecatorul a ucis cel putin cinci femei in districtul Whitechapel din Londra intre august si noiembrie 1888. Cercetatorii Jari Louhelainen si David Miller au efectuat teste genetice pe un sal de matase colorat cu sange si material seminal pe care anchetatorii l-au gasit langa corpul celei de-a patra victime a criminalului, Catherine Eddowes, a raportat Science.

Cercetatorii au comparat fragmente de ADN mitocondrial – despre care revista a mentionat ca este mostenita de la mama cuiva – cu mostre de la rudele vii ale lui Eddowes si Kosminski si au constatat ca se potrivesc cu cele ale rudei lui Kosminski.

Citeste si articolul :   SUA a initiat o campanie neconventionala, Apocalipsa Zombi

Studiul include, de asemenea, o analiza a aspectului criminalului, care sugereaza ca criminalul avea parul castaniu si ochii caprui. care se potriveste cu singura declaratie de incredere a martorilor, conform Science.

Descoperirile studiului ar putea sa nu satisfaca alti experti Ripper care spun ca salul ar fi putut fi contaminat de-a lungul anilor. Salul i-a fost dat lui Louhelainen de Edwards, un auto-proclamat „detectiv de fotoliu” si autor al „Denumirii lui Jack Spintecatorul”, care l-a cumparat la o licitatie in 2007, potrivit The Guardian.

„Am unica dovada criminalistica din intreaga istorie a cazului”, a spus el ziarului in 2014. „Am petrecut 14 ani lucrand la asta si am rezolvat definitiv misterul cine era Jack Spintecatorul.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.