Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins la 61 de ani

Doliu in lumea artistica din Romania. George Finis, unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica populara din judetul Suceava, a decedat la varsta de 61 de ani dupa ce fusese confirmat cu COVID-19, dar a ales sa se trateze acasa timp de 7 zile.

George Finis a decedat sambata dimineata, 17 aprilie, la Spitalul Judetean din Suceava. Artistul de 61 de ani era internat cu o forma grava de coronavirus.

Dupa ce a aflat ca are COVID-19, artistul s-a tratat acasa timp de 7 zile . Din pacate, organismul lui nu a raspuns la medicatie, moment in care saturatia de oxigen i-a scazut la 80, iar medicul de familie a recomandat sa se interneze in spital.

Astfel, pe data de 25 martie a fost internat si a fost tratat la sectia Boli Infectioase, dar nici cu noua medicamentatie nu s-au obtinut rezultate. I s-a schimbat din nou tratamentul 31 martie, iar din 2 aprilie a fost dus la ATI, ventilat non-invaziv, potrivit Monitorul de Suceava.

Citeste si articolul :   Doliu in teatrul romanesc. S-a stins din viata la 68 de ani!

Desi era internat la Terapie Intensiva Covid, in Spitalul de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, Finis era constient si cooperant la inceputul lunii. Starea lui s-a agravat incepand cu 13 aprilie. Pe 15 aprilie a fost intubat, iar azi, la doua zile dupa, si-a dat ultima suflare.

Artistul a sustinut ca s-a infectat din cauza colegilor iresponsabili

Inainte sa fie intubat, artistul a acordat un interviu presei locale. Atunci, el afirma ca s-a infectat la serviciu, din cauza colegilor sai, care nu au respectat masurile de protectie impotriva coronavirusului.

„Am avut colegi care nu prea au respectat masurile si de la unul la altul s-a dus. De la o colega, la un coleg, la un coleg. Deocamdata ma simt bine. Sunt foarte bine tratat de medici, de asistente… Toata lumea isi da interesul si sper sa ma duc acasa cat mai repede. Sunt puternic”, declara atunci George Finis.