Doliu in cinematografia internationala. Dupa Olivia de Havilland, inca o stea s-a stins

Dupa Olivia de Havilland, o alta celebritate din cinematografia internationala urca la cer. Celebrul actor francez Michael Lonsdale a murit la 89 de ani. Michael Lonsdale, un gigant al ecranului si al teatrului din Franta, care a lucrat cu cativa dintre cei mai mari regizori mondiali intr-o cariera de actorie care a durat 60 de ani, a murit luni, a spus agentul sau. Avea 89 de ani.

De la rolul sau de ticalos in filmul „Moonraker” al lui James Bond din 1979 pana la cel al unui calugar francez din Algeria din filmul „Of Gods and Men” din 2011, Lonsdale a jucat, adesea in roluri secundare stralucitoare, sub regizori de top, printre care Orson Welles, Steven Spielberg, Francois Truffaut si Louis Malle.

Copilul unei mame franceze si al unui tata britanic, Lonsdale, cu o voce blanda, era un barbat atasat de arta sa. A facut peste 100 de filme si a jucat pe scena. Ultimul sau rol a fost intr-un scurtmetraj anul trecut pentru Opera din Paris, „Degas et Moi” (Degas and Me).

Citeste si articolul :   Doliu in lumea sportului romanesc. S-a stins dupa o lunga suferinta

Lonsdale a murit linistit in casa sa din Paris, a declarat agentul sau Olivier Loiseau, pentru Associated Press.

Publicitate

„Era cam asteptat”, a spus Loiseau, de la agentia Aartis, care a vorbit recent cu Lonsdale prin telefon. „Spiritul lui era viu, dar corpul lui era obosit.”

Lonsdale a fost un om de credinta si a jucat mai multe roluri care reflecta credintele sale crestine. El a fost calugarul fratelui Luc in drama reala „Of Gods and Men”, destinat sa moara alaturi de colegii calugari in mainile extremistilor islamisti si a interpretat un preot in filmul lui Welles din 1962 „The Trial”.

Cotidianul francez Le Parisien il cita spunand intr-un interviu din 2016 ca nu are nicio anxietate cu privire la moarte. „Imi dau un motiv. Este viata.”

Lonsdale nu s-a casatorit niciodata si nu a avut copii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.