Doliu in cinematografia internationala. S-a stins ultima stea a vechiului Hollywood. Pe aripile vantului va urca la cer. Zbor lin, Olivia de Havilland

Olivia de Havilland, steaua din „Gone With the Wind”, s-a stins la 104 ani. Decesul a fost confirmat de publicista ei Lisa Goldberg.

Olivia de Havilland a implinit 104 ani in aceasta luna.

Olivia Mary de Havilland s-a nascut la 1 iulie 1916, din parintii britanici la Tokyo, unde tatal ei, Walter, un var al pionierului aviatiei, Sir Geoffrey de Havilland, conducea o firma de avocatura, desi el nu era avocat. In 1919, mama ei, fosta Lillian Ruse, profesoara, s-a mutat cu Olivia si Joan, sora ei mai mica la Saratoga, California, langa San Francisco. De Havillands a divortat si Lillian s-a casatorit cu George M. Fontaine, un director de magazin, al carui nume de familie Joan a luat ulterior numele de scena.

Dna de Havilland a fost casatorita de doua ori. Ambele casatorii s-au incheiat cu divortul. Prima casatorie a fost in 1946, cu Marcus Aurelius Goodrich, un romancier, scenarist si jurnalist din Texas. Impreuna au avut un fiu, Benjamin si au divortat in 1952. S-a casatorit cu Pierre Galante, autorul istoriilor militare si la un moment dat redactor al revistei Paris Match, in 1955, dupa ce cuplul s-a intalnit in Franta. S-au mutat la Paris, au avut o fiica, Gisele si au divortat in 1979. Fiul doamnei de Havilland a murit din cauza bolii Hodgkin in 1991.

In 1944, ea a abordat sistemul studioului, depunand actiune impotriva Warner Bros. Victoria ei a ajutat sa puna capat sistemului de studio si a redefinit afacerile de filmare.

La 19 ani, de Havilland si-a facut debutul in film in 1935, „A Dream Mightummer’s Dream”; intr-un contract de sapte ani, care era standard pentru actori.

WB a distribuit-o in filme precum „Capitanul sangelui” si „Aventurile lui Robin Hood”, ambele cu Errol Flynn.

A jucat in multe filme, insa cel care a consacrat-o si care i-a inscris numele in lista monstrilor sacri ai Hollywood-ului este rolul din Pe aripile vantului, productie iconica a cinematografiei americane, film care nu lipseste din colectia niciunui cinefil.

Actrita si-a trait ultimii ani la Paris.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.