Medic roman din SUA: “NU EXISTA NICI UN MOTIV PENTRU TESTARE GRATUITA”

Dr. Cristian Apetrei, profesor roman de boli infectioase si microbiologie in Divizia de boli infectioase a Departamentului de Medicina la University of Pittsburgh, SUA, a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook.

“Revin cu ideea de a discuta orice idee de initiativa legislativa care sa cuprinda testarea gratuita. NU EXISTA NICI UN MOTIV PENTRU TESTARE GRATUITA!

Statul a oferit acces gratuit la vaccinare. Chiar cu infectie prealabila, vaccinare era indicata, deoarece oferea boostul necesar unei imunitati solide si de durata mai mare.

Daca cineva a optat sa fluiere la luna si se face ca ploua, nici o problema: sa suporte costurile testarii. Daca cineva are bani de paraduit pe arbidol la piata, are cu siguranta si bani de testare.
Iar daca cineva are o elementara cultura medicala, va intelege ca testare in absenta trasabilitatii reprezinta doar o risipa inutila. Poate bazata pe foame de capital politic, nu mai intereseaza. Cine propune un certificat verde cu testare inclusa, dar fara a include trasabilitatea, se poate astepta sa i se ceara demisia. Pentru ca e o noua prostie in panoplia de prostii eterne si fascinante ale aceastei pandemii.

Iar vaccinatii, cati or fi, trebuie sa protesteze daca statul decide sa plateasca testarea. Sau, sa ceara statului sa le ofere contravaloarea testelor platite pentru cei nevaccinati”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.