Vlad Voiculescu, prima declaratie dupa ce a fost demis de primul ministru: “Am crezut ca premierul nu va folosit forta”

Fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu a facut primele declaratii dupa ce a fost demis din functie de premierul Florin Citu.

”Vreau sa le multumesc celor care duc greul, medici, asistente, ambulantieri. Vreau sa multumesc si echipei mele. Vreau sa multumesc in mod deosebit doamnei Andrea Moldovan, un profesionist remarcabil”.

”Am apreciat mult ca nu am fost conditionata politic. Pentru mine a fost extrem de important, venind din sistem sa stiu ce se intampla acolo, stiind problemele, sa incerc sa le rezolv. Am regretul ca erau niste ordine care trebuiau sa iasa mai departe. Mai aveam si testarea in farmacii si alte proiecte, sper sa fie continuate, pentru ca sunt proiecte bune. S-a discutat in 2 zile succesive ordinul, intr-o companie selecta, inclusiv sefa INSP Adriana Pistol si Raed Arafat, forma a fost agreata de toata lumea. Nu am lucrat de capul meu, a fost o munca de echipa”, a declarat si Andreea Moldovan.

”M-am gandit mult ce sa va spun. Mi-e teama pentru oamenii din tara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, mi-e teama pentru oamenii buni din sistem, care asteptau o schimbare, cei care au vazut ca nu mai e nevoie de argumente pentru a te elimina daca superi prea tare sistemul”, a spus el adaugand ca au fost ”113 zile de mandat si de ciocniri intre mentalitati si acesta e si lucrul pentru care am intrat in politica, sa schimbam mentalitatile”.

Citeste si articolul :   USR PLUS reactioneaza dupa demiterea ministrului Sanatatii: "Pe Vlad nu puteati sa il controlati sau sa il cumparati

Cele mai importante declaratii ale lui Vald Voiculescu:

– Ne-am pomenit cu un premier care isi bate joc de munca unei echipe, pe care nu a cunoscut-o si isi permite sa o evalueze, exact ca Tudorel Toader acum cativa ani.

– Am gasit vulnerabilitati absolut infricosatoare la insistutiile centrale si din teritoriu, vorbesc despre neputinta coordinarii si neputinta unui sistem. Sunt vulnerabilitati ale unui sistem

– Am preluat un sistem medical in colaps

– Institutiile se construiesc cu oameni buni, in timp, cu asezare. Altfel, nu se construieste nimic

– Am construit ca fiecare minut a trebuit folosit pentru a aduce oameni, pentru a face proiecte

– Cred ca am gresit in anumite aspecte si cred ca atunci cand m-am asteptat la decenta din partea multor politicieni, din partea unei parti a presei, am gresit

– Am crezut ca premierul numit de o coalitie nu va folosit forta pe care i-am dat-o pentru ratiuni politice

– Am crezut ca am iesit din epoca epoletilor, cred ca si aici m-am inselat

Citeste si articolul :   Lider PNL, mesaj pentru Barna: "Matale esti cumva macaragiu la IMGB? Nu esti cel care, daca e bolnav Citu, ai pe mana toata pravalia?"