Anumite alimente pot provoca pietre la rinichi – uite care sunt acestea

Pietrele la rinichi pot fi foarte dureroase. In majoritatea cazurilor, pietrele mici la rinichi sunt descoperite pur si simplu intamplator in timpul unei examinari cu ultrasunete. Mai ales la femei, aceste pietre pot fi si cauza cistitei si a sangelui in urina. Daca aceste pietre sunt prea mari, pot fi prinse in ureter si pot provoca dureri severe. Exista anumite alimente care ajuta la dezvoltarea pietrelor la rinichi – iar nici noi nu stiam acest lucru.

Pietre la rinichi

Ce inseamna mai exact? Pietrele din rinichi sunt formate din poluanti din corp care au fost acolo de atat de mult timp incat au format cristale. De obicei, rinichiul elimina toate substantele nocive din rinichi si nu apar alte probleme. Cu toate acestea, daca acest proces este intrerupt sau nu mai functioneaza corect, pot aparea pietre mici.

Convulsii de pietre la rinichi sau atac de pietre la rinichi

Publicitate

Daca exista mai multe pietre la rinichi, aceasta poate duce la ceea ce este cunoscut sub numele de atac de pietre la rinichi. Un astfel de atac este dureros. Adesea partile laterale ale corpului si ale spatelui sunt afectate. Aceasta durere dureaza de obicei cateva zile; pana cand pietrele au ajuns in vezica. In majoritatea cazurilor, aceste pietre pot fi apoi desprinse. Banuiti ca aveti pietre in rinichi? Atunci, trebuie sa cereti sfatul medicului dumneavoastra cat mai curand posibil.

Alimente

Cele mai multe pietre din rinichi sunt fabricate din oxalat de calciu. Multe alimente contin si oxalati – astfel incat aceste alimente pot creste riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Urmatoarele alimente trebuie evitate daca aveti probleme cu rinichii: spanac, sfecla (de exemplu sfecla rosie) si cartofi dulci. Oxalatii se gasesc si in nuci, ceai si ciocolata. Desigur, acest lucru nu este atat de bun. Dar, acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa eliminati complet aceste alimente din dieta dvs., cu exceptia cazului in care sunteti unul dintre acei oameni care au avut un atac de pietre la rinichi. Atunci va rugam sa fiti atenti si sa mancati aceste alimente mentionate doar cu moderare.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.