Raed Arafat, dupa scandalul de la Spitalul Foisor: ”Decizia as lua-o din nou, oricand”

Raed Arafat, seful DSU, vine cu noi precizari dupa evacuarea pacientilor de la Spitalul Foisor din Capitala.

Seful DSI si-a exprimat regretul pentru neplacerile create, dar sustine ca decizia a fost una corecta.

“Decizia pe fond este una corecta, chiar daca a creat un anumit disconfort pentru pacientii din spitalul Foisor si a avut o singura menire, de a salva cat mai multe vieti, de a nu ne pune pe colegii din UPU si din spitale sa aleaga cine intra si cine asteapta in ambulanta. Stiu ca multa lume vede ce s-a intamplat ca pe un lucru incorect pentru pacientii de la Foisor. Nu este un lucru placut.

In conditii de normalitate s-ar desfasura un astfel de proces mult mai bine, insa in conditii de normalitate nu am ajunge sa evacuam un spital… Intentia noastra a fost sa punem la dispozitia bucurestenilor un numar semnificativ mai mare de paturi la ATI, ca sa putem evacua unitatile de primiri urgente sa le pregatim sa primeasca in continuare pacienti.

Intre a nu lua o decizie si a da apoi explicatii de ce am lasat bolnavii fara ingrijiri potrivite, fara gasi locuri in spital pentru ei si a supara si crea o platforma de atacuri politice printr-o decizie care salveaza vieti, eu aleg sa iau o decizia care salveaza vieti si sa suport consecintele atacurilor. Imi pare rau pentru disconfort, dar daca ne-am intoarce in timp, cred ca aceasta aceasta decizie ar fi fost luata din nou asa cum a fost luata.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, vestea momentului. Cand vom iesi din pandemie

Decizia de a evacua, de a face loc bolnavilor in stare critica, ramane valabila si as lua-o din nou oricand. Asta inseamna sa tratezi cum trebuie o situatie critica si nu sa stai sa te gandesti oare ce sa fac sa nu supar pe cineva”, a declarat Raed Arafat.

Autor