Cinci moduri interesante de a folosi cojile de fructe in casa ta

In mod surprinzator, coaja din fruct, pe care suntem obisnuiti sa o aruncam imediat din cauza necomestibilitatii, poate fi foarte utila in viata de zi cu zi. Poate fi util pentru curatarea mobilierului , curatarea incaltamintei si chiar hidratarea pielii.

Iata cateva utilizari interesante pentru cojile de fructe care va vor convinge sa nu le trimiteti direct la cosul de gunoi.

Coaja de lamaie poate reimprospata bucataria si baia

Cu o concentratie ridicata de acid citric si o aroma racoritoare, coaja de lamaie este ideala pentru curatarea bucatariilor si bailor. Stergeti corpurile de instalatii sanitare, chiuveta, rafturile metalice din baie cu coaja de lamaie, apoi clatiti-le cu apa. Acest lucru va ajuta la curatarea suprafetelor si la improspatarea aerului din baie si bucatarie.

Coaja de avocado va hidrata pielea

Daca tocmai ati sculptat pulpa unui avocado, puteti folosi coaja ca masca hidratanta. Este suficient doar sa masati   interiorul (cel in care se afla pulpa) pe fata si apoi sa va spalati fata dupa cinci minute. Hidratare instantanee fara costuri si eforturi suplimentare.

Coaja  de grapefruit pentru o bautura care amelioreaza tensiunea

Cu pofta de grapefruit, puteti face o bautura delicioasa si sanatoasa. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol. Pentru a face o bautura de coaja de grapefruit, pur si simplu adaugati coaja zdrobita in apa clocotita si lasati-o sa stea timp de 15 minute. Daca infuzia se dovedeste a fi prea amara, adaugati putina miere.

Coaja de banane efecienta  pentru lustruirea pantofilor

Stergeti-va pantofii de piele cu interiorul cojii de banane (nu uitati sa clatiti murdaria inainte de a face acest lucru), apoi stergeti din nou cu o carpa uscata. Acest lucru va curata pantofii si le va oferi o stralucire la fel de buna ca o crema speciala. Prin urmare, nu va grabiti sa aruncati coaja de banana.

Coaja poate fi folosita ca ingrasamant

Daca aveti o gradina de flori  sau o gradina de legume, atunci coaja din fructe va poate fi utila ca ingrasamant. Adaugati-l la o cantitate  de compost (daca aveti, desigur) si apoi folositi-le  pentru a imbogati solul.

Autor