Care sunt beneficiile spanacului?

Spanacul este o leguma cu proprietati nutritive si de reglare ridicate datorita continutului ridicat de apa si bogatiei in minerale si vitamine. Pot fi consumate crude sau gatite sau ca parte a altor feluri de mancare. Cand le cumparati, pentru a sti daca spanacul este proaspat, frunzele ar trebui sa fie foarte verzi, stralucitoare, foarte dure si netede. Pentru a le putea include si in dieta obisnuita , va vom explica care sunt beneficiile spanacului.

1.Spanacul este un antioxidant , deci ne ajuta sa prevenim imbatranirea prematura prin mentinerea celulelor noastre tinere. La randul lor, aceste proprietati sunt utile in prevenirea bolilor grave legate de radicalii liberi.

2.In acelasi timp, este important sa subliniem continutul ridicat de fibre din spanac , care va ajuta la controlul si reglarea tranzitului intestinal ; Astfel, am putea spune ca sunt un laxativ natural.

3.Aceste legume au o valoare energetica ridicata , in ambele vitamine si minerale si sunt utilizate in  diete pentru ca aceasta planta nu contine grasimi   , deoarece acestea ofera foarte putine calorii.

In plus, spanacul contine multe vitamine A , C , B , E si F, datorita carora are proprietati vindecatoare, tonice si revigorante.

Citeste si articolul :   Ce probleme de sanatate provoaca mancarime

4.Printre mineralele din spanac se numara calciu , care este foarte important pentru oasele si dintii nostri. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca continutul sau de oxalat reduce absorbtia calciului, de aceea este recomandat sa fierbeti spanacul inainte de a manca pentru a reduce oxalatul sau sa il insotiti cu alimente bogate in vitamina C care imbunatatesc absorbtia. Din acelasi motiv, s-a observat ca spanacul agraveaza  pietrele la rinichi, deoarece acestea sunt formate in principal din oxalat de calciu.

5.Spanacul autocultivat este intotdeauna mult mai gustos si mai hranitor decat cel cumparat , asa ca este mult mai indicat sa-l plantati in propria gradina.

Autor