Cea mai pura apa de pe Pamant curge din cele sapte izvoare din Muntii Bucegi. Sunt un adevarat miracol

Undeva intre Lacul Bolboci si Scropoasa, in Muntii Bucegi, se gasesc cele sapte izvoare a caror apa se spune ca este cea mai pura si sanatoasa pe pe Pamant. La o altitudine de peste 1.300 de metri, izvoarele se alimenteaza dintr-un imens lac subteran, acesta se afla intr-o grota.

Izvoarele ies la suprafata cu un debit de aproximativ 400 de litri pe secunda. De aici se spune ca isi luau dacii apa si, odata cu ea, recapatandu-si energia si forta .

Inca din anul 1927 cercetatorii au facut studii in Muntii Bucegi , aici unde se afla comoara cu apa miraculoasa. Studiile au confirmat ca aici este una dintre cele mai curate ape. Cele sapte izvoare din Muntii Bucegi sunt un adevart miracol.

Atat cercetatorii romani, cat si cei straini, au considerat ca apa ajuge aproape la forma ideala, ea trece printr-un camp magnetic care ii modica structura moleculara, facand-o aprope perfecta.

Se spune ca aceasta apa treaverseaza un zacamant de argint, acesta impiedicand dezvoltarea bacteriilor, facnd din apa celor sapte izvoare  cea mai pura si mai energizanta apa din lume.  In timp ce limita minima a numarului de bacterii acceptata in orice apa din lume este de 5, apa din aceste izvoare este aproape 0.

„Apa sfanta” a dacilor a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuta, nu doar pentru proprietatile miraculoase, dar si pentru un peisaj superb. Dacii credeau ca izvoarele aveau puteri vindecatoare. Pe scuturile de lupta ale dacilor se afla simbolul celor sapte izvoare, loc pe care il numeau „Zona Nemuririi.”

Izvoarele curg de mai bine de 2000 de ani, dand nastere la mai multe legende, printre care si cea a lui Zamolxis.

Legenda lui Zamolxis, cel ales de Steaua-Mama (care a dat nastere Pietrei Sacre), sa fie initiat din randul celor mai destoinici geto-daci liberi. La porunca Duhului Pietrei Sacre din Muntele Ascuns, Zalmoxis a colindat lumea larga pentru a intelege puterea pietrei. La plecare, Sfinxul, paznicul cu chip de granit al Triunghiului Sacru si a Pietrei Sacre, l-a povatuit: „Timpul este prietenul tau. Inca nu-l poti stapani, dar el te asteapta sa inveti asta.”

Citeste si articolul :   Medic roman:" Drumul catre limanul pandemic este unul singur. Si nu presupune disparitia virusului."

Zamolxis a inceput sa vorbeasca printre geto-daci despre credinta, intelepciune, suflet si  dreptate. Faptele sale l-au facut Mare Preot, mai tarziu devenind zeu nemuritor.

Geograful Strabon scrie ca Zamolxis s-a retras pe culmea muntelui sacru Kogaion, in apropierea unui rau cu apa limpede. Dupa unii cercetatori, KOG-A-ION insemna „Capul Magnificului”, fiind si denumirea Bucegilor. Aici aflandu-se si Pestera Ialomitei, pe langa care trece raul cu apa limpede.

„Zona nemuririi” ramane si in zilele de astazi invaluita in mister.

Publicitate

Publicitate

Autor