Suferiti de ochi uscati si iritati – uite ce puteti face in astfel de cazuri

Ochii uscati pot fi enervanti si chiar durerosi!

In special purtatorii de lentile de contact vor putea empatiza cu aceste simptome precum: ochi uscati si iritati. Ochii ard si se simte ca si cum ar fi o firimitura in ochi.

Ochii uscati apar deoarece ochii dvs. nu produc suficient lichid lacrimal sau acel lichid lacrimal nu este distribuit suficient de bine pe globul ocular. Se poate dezvolta o senzatie de arsura si iritare. Sensibilitatea la lumina naturala, de asemenea, are un rol major aici. Din pacate, nu ajuta sa plangi mai des … deoarece aceste lacrimi au o compozitie diferita de lacrimile care sunt produse pentru a proteja globii oculari.

Ochii uscati pot fi, de asemenea, provocati daca nu clipiti suficient. Cand clipiti, glanda lacrimala este activata. De fiecare data cand clipiti, un lichid gras scapa din glanda lacrimala si se intinde peste globul ocular. Daca nu clipiti suficient de des, atunci globul ocular nu va fi protejat in mod adecvat si va incepe sa se usuce. Oamenii care stau mult in spatele ecranului tind sa clipeasca mult mai putin.

Publicitate

Aer uscat / de ex. aer conditionat poate duce la uscarea si iritarea ochilor.

Modificarile hormonale pot contribui si la uscarea ochilor. Femeile aflate la menopauza au adesea si uscaciunea ochilor. Pilula contraceptiva poate duce, de asemenea, la uscaciune in ochi.

Ce poti face cu ochii uscati?

Bea suficienta apa sarata! Suna ciudat, dar este foarte util. Corpul nostru este alcatuit dintr-o mare parte din apa si sare. Pentru echilibrul mineral din organism, este important sa consumati sare de mare neprelucrata (de exemplu, sare de mare celtica). Important: nu ar trebui sa fie sare de masa! Acest lucru doar usuca corpul si mai mult! Doua pahare cu putina sare de mare sunt suficiente pentru a sustine corpul.

Asezati sau atarnati recipiente cu apa langa incalzitor. Acest lucru va imbunatati foarte mult umiditatea din casa si va va ajuta sa va pastrati ochii mai putin uscati.

Da-ti ochilor un mic masaj. Acest lucru ajuta la stimularea pungilor de sub ochi, adica pentru a face ochii mai umezi. Pentru a face acest lucru, puneti trei varfuri ale degetelor foarte usor pe pleoape si efectuati miscari circulare usoare spre stanga si apoi spre dreapta. Repetati acest lucru de doua ori si faceti acest mic masaj de mai multe ori pe zi.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.