Peste o mie de protestatari sunt in fata Guvernului: “In Piata gasiti o larga reprezentare a poporului roman”

Peste o mie de oameni protesteaza in fata Guvernului fata de restrictiile impuse de autoritati

Reprezentantii Politiei si Jadarmeriei au facut cateva precizari, la ora 20:00:

“Vrem sa precizam ca jandarmii sunt aici pentru siguranta celor care participa la proteste dar si a celorlalti cetateni. Pana la acest moment nu am avut incidente si vrem sa multumim celor care au inteles sa respecte legea. Organizatorul a depasit numarul maxim de participanti, motiv pentru care vor fi aplicate sanctiuni.”

Protestatarii au ajuns in fata Guvernului in jurul orei 19:30. Acolo au fost intampinati de un cordon format din zeci de jandarmi, mobilizati pentru a pazi institutia si a asigura desfasurarea pasnica a manifestatiilor.”

George Simion a spus cateva cuvinte.

“Vocea romanilor trebuie sa se faca auzita. I-am chemat la prima zi de protest sa iesim in strada de fiecare data cand vedem miros de dictatura. E la latitudinea fiecaruia, daca poarta masti, daca isi fac vaccinul. Pentru libertate suntem aici.”

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, foc si para: "Totul se inchide azi, s-a pus capac"

La ora 19:00, protestatarii au plecat din Piata Universitatii catre Piata Victoriei. Acestia au blocat bulevardului Magheru si se indreapta spre Guvern. Jandarmii incearca sa limiteze accesul lor pe o singura banda de circulatie.

Printre protestatari se afla si co-fondatorul partidului AUR, George Simion, unul dintre principalii lideri ai protestelor din ultima saptamana.

“Am fost in fiecare seara deoarece actualele masuri nu sunt decat o prelungire a starii de agonie in care ne aflam. Actualul Guvern nu a facut decat sa ingroape economia care si-asa era foarte slabita. Si se pare ca, pentru ei, exprimarea nemultumirilor este egala cu un dosar de terorism. Acum 30 de ani au murit oameni pentru ca noi sa putem iesi in strada.”, a declarat o mama tanara care a venit la protest cu fetita si sotul.

Avocatul Dan Citic, unul dintre organizatorii manifestatiilor din Piata Universitatii, a declarat in exclusivitate la Antena 3 ca intoarcerea la normalitate se poate face prin trei masuri care trebuie luate de urgenta.

Citeste si articolul :   Scandalul apei calde din Bucuresti. ELCEN ii da raspunsul Gabrielei Firea: „Dezinformeaza pentru a ascunde neputinta de a gestiona termoficarea”

“Abrogarea legii 55/2020, demisia lui Florin Citu, demisia lui Raed Arafat. Sunt cele trei masuri cumulative care noi consideram ca trebuie luate pentru a se reveni la normalitate.

Aici in Piata gasiti o larga reprezentare a poporului roman, din toate paturile sociale, starile, educatiile. Nu suntem analfabeti, nici pleava, nici stirbi.”

Autor