George Simion, scandal la frontiera cu Republica Moldova. Are interdictie pana in 2023

George Simion, liserul AUR, incident la granita cu Republica Moldova, dupa ce nu a fost lasat sa treaca. Deputatul AUR are interdictie de intrare pe teritoriul tarii vecine pana in 2023. George Simion a prezentat pasaportul sau diplomatic de parlamentar si a cerut interventia Ministerului de Externe.

Liderul AUR a incercat sa intre in Republica Modova pe la vama Leuseni, intr-o masina in care se aflau mai multe persoane, inclusiv doi copii. Acesta a spus intr-o transmisie live pe Facebook ca merge in R. Moldova ca membru in Comisia parlamentara comuna pentru integrare europeana dintre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova, la invitatia omologilor din aceasta tara.

George Simion stia ca are interdictie de intrare pe teritoriul R. Moldova, dar a crezut ca statutul de parlamentar il va ajuta. La controlul actelor de identitate, vamesul moldovean i-a comunicat ca are interdictie de intrare pe teritoriul R. Moldova pana in 2023, iar Simion a replicat ca are aceasta interdictie ca activist civic, iar acum este parlamentar si are pasaport diplomatic. Argumentele sale nu au rezistat.

„Daca trebuie, stau pana in 2023 aici, ca sa mi se permita accesul in Republica Moldova. Cer asistenta diplomatica si astept ca autoritatile de la Chisinau, Presedintia si Ministerul Afacerilor Externe, sa clarifice aceasta situatie si sa inteleaga ca am tot dreptul sa trec Prutul in calitate de parlamentar al Romaniei”, a declarat George Simion, potrivit unui comunicat transmis de AUR.

George Simion a vrut sa mearga la Chisinau la invitatia parlamentarilor Republicii Moldova, pentru a-si lua ramas bun la Catedrala Sfanta Teodora de la Sihla de la scriitorul, publicistul si fruntasul unionist Nicolae Dabija, care a incetat din viata vineri.

Citeste si articolul :   George Simion, co-presedintele AUR, prima declaratie dupa demisia lui Orban: "A fost o bataie de joc"

Inainte de a intra in politica si in parlament, George Simion a fost activist, una din principalele sale teme fiind unirea cu Republica Moldova. El a organizat mai multe marsuri peste Prut, actiuni care i-au adus si interdictia de a mai intra in Republica Moldova.

George Simion a fost declarat persoana indezirabila pe teritoriul Republicii Moldova, avand cinci interdictii de intrare pe teritoriul acestui stat. Ultima i-a fost aplicata in 2018, pentru o perioada de cinci ani, pana in 2023.

 

Autor