Ucraina pregateste lockdown strict pentru Kiev

Autoritatile din Ucraina au anuntat ca pregatesc un lockdown strict pentru capitala Kiev. Potrivit informatiilor,  Kievul a inregistrat un numar record de decese intr-o singura zi.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre o ”situatie tensionata”, in conditiile in care spitalele din capitala dedicate pacientilor cu COVID-19 sunt pline in proportie de 80%.

Masurile de carantina vor fi inasprite la Kiev incepand cu 5 aprilie. Vitali Klitschko a anuntat acest lucru intr-un comunicat de presa.

“Nu avem nicio alta optiune. Altfel, vor fi sute de decese in fiecare zi”, a scris acesta pe mesageria Telegram.

Amintim ca pe 20 martie la Kiev au fost introduse restrictii asupra zonei portocalii, iar apoi, pe 23 martie, zona rosie. Acum, in capitala, cinematografele si centrele comerciale sunt inchise, restaurantele sunt deschise doar pentru comenzi la domiciliu. Incepand de luni, urmatoarele restrictii vor fi adaugate restrictiilor actuale:

Toate scolile si gradinitele vor fi inchise.

Transportul public – la sol si la metrou, va functiona numai cu permise speciale. Acestea pot fi obtinute numai de persoanele care lucreaza la infrastructuri critice.

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, anuntul momentului despre noi restrictii. Ce se va intampla de Paste

Cafenelele si restaurantele vor continua sa lucreze doar pentru comezi acasa.

Targurile alimentare vor fi interzise de la 1 aprilie.

De asemenea, Klitschko a cerut companiilor sa foloseasca munca de acasa, sau, daca este posibil, sa le ofere concedii angajatilor. Noile restrictii vor fi in vigoare pana cel putin pe 16 aprilie.

La inceputul lunii martie, guvernul a declarat ca Ucraina a intrat in al treilea val al pandemiei COVID-19. Premierul nu a exclus posibilitatea unui alt blocaj la nivel national.

Academia Nationala de Stiinte considera ca al treilea val va fi cel mai mortal de pana acum, se asteapta 40.000 de infectii si 1.000 de decese in fiecare zi. Acest val va dura probabil pana la jumatatea lunii mai, cu cea mai mare crestere in aprilie, spun oamenii de stiinta.

Autor