Cati bani va primi Aurel Padureanu dupa decesul Corneliei Catanga

Aurel Padureanu a spus ca familia sa se confrunta cu probleme financiare de ani buni. Sotul regretatei artiste si fiul sau au facut mari eforturi ca sa o inmormanteze pe cantareata. Dupa decesul Corneliei Catanga, Aurel Padureanu trebuie sa primeasca ajutor de la stat.

Ce bani trebuie sa ia Aurel Padureanu dupa decesul Corneliei Catanga

Aurel Padureanu va face demersurile necesare pentru a primi ajutor de deces. Este vorba despre suma de 5.429 lei, deoarece artista era asigurata. Daca nu ar fi fost asigurata, Aurel Padureanu putea primi doar jumatate, adica 2.715 lei.

Cornelia Catanga primea o pensie de 1.900 lei, pentru invaliditate gradul I, pentru ca era aproape oarba.

„Mi-a murit nevasta. Ea avea o pensie de handicap, ca stiti ca avea probleme cu ochii. La aia mai puneam si plateam chiria. 1.900 de lei avea. Normal, ar trebui ca umblu sa ne dea ajutorul ala de inmormantare, dar cred ca nici pe ala nu ni-l mai da, ca ea avea pensie de handicap, nu a cotizat.Cine stie, trebuie sa umblu pana imi vine rau pentru aia 1.500 de lei. Astea sunt legile in Romania, asta e tara in care traim”, a spus Aurel Padureanu, cu ochii in lacrimi, potrivit wowbiz.ro

Pentru a obtine ajutorul de deces, Aurel Padureanu va trebui sa mearga la Casa de Pensii cu o serie de documente: certificatul de deces, actul de identitate, actul de stare civila, dovada ca solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces, act medical emis sau vizat de medicul expert al asigurarilor sociale prin care se atesta boala care l-a facut inapt.

Autor