Acestea sunt cele mai sanatoase 11 bauturi pentru a slabi

Vrei sa slabesti cateva kilograme, intr-o perioada scurta de timp, atunci nu trebuie doar sa-ti schimbi obiceiurile alimentare, ci sa fii atent si la ceea ce bei. Aceste 11 bauturi sanatoase va pot ajuta sa slabiti.

1.Apa

Probabil ca nu surprinde faptul ca apa este numarul 1 pe aceasta lista. Apa este cea mai sanatoasa bautura pe care o poti bea daca vrei sa slabesti. Bea doar un pahar cu apa inainte de masa si in curand te vei simti plin de energie. Nutritionistii sustin faptul ca: „cu cat bei mai multa apa, cu atat pierzi mai mult in greutate”. Cu toate acestea, cata apa ar trebui sa beti pe zi difera de la persoana la persoana. Unii au nevoie de cel putin 1,5 pana la 2 litri pe zi, altii au nevoie de 3 litri. In plus, a bea suficienta apa nu numai ca te ajuta sa slabesti, dar este si foarte bun pentru pielea ta.

2.Apa cu fructe

Publicitate

La un moment dat, cu siguranta nu mai puteti vedea apa simpla, asa ca puteti alterna la apa cu gust. Puteti adauga pur si simplu cateva fructe proaspete in apa sau puteti turna putin suc proaspat in paharul cu apa, cum ar fi suc de afine, portocale sau grapefruit. In acest fel, apa „sterpa” are un gust putin mai dulce, dar este in continuare una dintre cele mai sanatoase bauturi pentru slabit.

3.Ceai verde

Ceaiul verde contine antioxidanti speciali numiti catechine. Se spune ca aceste catechine stimuleaza metabolismul si incurajeaza organismul sa arda mai multe grasimi. O analiza a paisprezece studii a constatat ca oamenii care au baut mult ceai verde au pierdut cu aproximativ patru kilograme mai mult decat cei care nu au consumat.

Citeste si articolul :   Consumul de oua favorizeaza sanatatea si pierderea in greutate

4.Suc de cirese acre

Somnul slab este adesea legat de obezitate, crestere in greutate si dificultati de slabit. Un fruct care te poate ajuta sa dormi usor este visinul. Consumul de cirese sau consumul de suc de cirese poate imbunatati semnificativ calitatea somnului. Acest suc delicios si sanatos de fructe contine in mod natural multa melatonina si triptofan, ceea ce va asigura ca adormiti mai repede si dormiti mult mai adanc si mai mult. Intr-un experiment pe animale, doua grupuri de sobolani au fost hraniti cu aceeasi dieta bogata in grasimi. Un grup a primit pulbere de visina liofilizata, grupul de control nu. La sobolanii cu cirese, grasimea din burta si alte semne ale bolilor metabolice au scazut cu noua procente.

5.Cafea

Vesti bune pentru toti iubitorii de cafea: o ceasca de cafea va poate ajuta sa slabiti. Atata timp cat nu turnati mult lapte si zahar, desigur. Un studiu recent arata ca consumul a patru cani de cafea pe zi poate reduce procentul de grasime corporala cu 4%. Potrivit cercetatorilor, cofeina are un efect pozitiv asupra metabolismului.

6.Fibra de psyllium in apa

Fibrele de psyllium sunt un tip de fibre solubile care se gasesc in suplimentul de fibre Metamucil. Psyllium absoarbe umezeala din corp si combate pofta de mancare, ceea ce face mai usor sa mananci mai putin.

Publicitate

7.Suc de grepfrut

Citeste si articolul :   Ce alimente sunt cel mai adesea contrafacute si cum sa le deosebim

Daca aveti chef de o bautura dulce, sucul de fructe suna ca o optiune buna si sanatoasa. Din pacate, acest lucru nu este in totalitate adevarat, deoarece, desi sucurile de fructe par sanatoase, acestea sunt deseori bombe uriase de zahar – nu sunt bune daca vrei sa slabesti cateva kilograme. Daca tot nu puteti spune nu sucului de fructe, puteti cadea pe un pahar mic de suc de grapefruit. Intr-un studiu de 12 saptamani, o suta de barbati si femei obezi au fost impartiti in trei grupuri. Primul grup a mancat o jumatate de grapefruit inainte de fiecare masa; al doilea grup a baut un pahar de suc de grepfrut inainte de fiecare masa, iar ultimul grup nu a primit deloc grepfrut. In medie, consumatorii de grepfrut au pierdut aproximativ 1,6 kilograme, iar consumatorii de suc de grepfrut au pierdut 1,5 kilograme. Grupul de control care nu a primit grepfrut a pierdut mai putin de jumatate de kilogram in cele douasprezece saptamani.

8.Apa de cocos si apa de pepene verde

In timpul sau dupa exercitii, este bine ca organismul sa bea ceva dulce. Totusi, aici nu ar trebui sa scoateti o bautura sportiva din aparat, ci sa alegeti mai degraba apa de cocos sau pepene verde. Ambele au un continut scazut de zahar, dar ajuta la mentinerea corpului hidratat dupa exercitii. Pepenele verde este bogat in L-citrulina, un aminoacid care extrage acidul lactic din muschi, reducand durerea si oboseala musculara. Vrei sa-ti faci propria apa de pepene verde? Intr-un blender sau robot de bucatarie, amestecati 1 felie de pepene verde fara seminte (cubulete) cu o cana de apa rece pana cand amestecul este lichid.

Citeste si articolul :   Diabetul zaharat: 8 semne care arata ca glicemia este crescuta

9.Shake de proteine ​​organice pe baza de plante

Proteina este elementul constitutiv al muschilor si dezvolta satietatea. Ambele va pot ajuta sa pierdeti in greutate si, atunci cand sunt sarace in calorii, bauturile bogate in proteine ​​pot fi un instrument eficient de slabire, mai ales daca sunt menite sa fie folosite ca inlocuitoare de masa sau gustari.

10.Ceai alb

Cand vine vorba de ceai sanatos, ceaiul verde este o adevarata vedeta. Ceaiul alb este, de asemenea, sanatos si poate promova procesul de slabire. Ceaiul alb contine o combinatie puternica, de ardere a grasimilor, de cofeina si catechina EGCG, despre care studiile testate au aratat ca previn formarea de noi celule adipoase. Astfel, ceaiul alb stimuleaza metabolismul, descompune grasimile existente si il foloseste pentru a genera energie, potrivit cercetarilor.

11.Smooth cu continut scazut de calorii

Smooth-urile cu continut scazut de calorii cu pudra de proteine ​​sunt o modalitate excelenta de a contracara senzatia de foame. Cel mai bine este sa faceti singuri astfel de smoothie-uri, astfel incat sa stiti exact ce este inauntru. Luati doar o lingura de pudra de proteine, cateva fructe de padure congelate, niste lapte (de migdale) si amestecati totul impreuna.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.