Veste proasta din Italia. Tara ramane inchisa pana in mai. Alte trei regiuni intra in scenariul rosu

Italia va ramane inchisa pana in luna mai. Incepand de luni, peste jumatate din tara se va afla in scenariul rosu. Calabria, Toscana si Valle d’Aosta se adauga celor 7 regiuni si provinciei autonome Trento in care sunt deja in vigoare cele mai dure restrictii.

Guvernul italian anunta restrictii dure chiar si dupa Sarbatorile Pascale.

Totusi, scolile se vor redeschide chiar si in zonele rosii. Astfel, vor reveni in clase elevii pana la clasa a sasea, in timp ce in zonele portocalii revin toti elevii pana in clasa a opta si 50% dintre liceeni.

Potrivit informatiilor primite, pana la data de 30 aprilie, nu se poate circula intre regiuni, barurile si restaurantelr raman inchise, iar redeschiderea salilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor si a teatrelor va fi stabilita la o data ulterioara.

„Masurile adoptate pana acum ne-au dat primul semn de incetinire a contaminarilor, dar situatia este inca delicata”, a declarat ministrul Sanatatii, Roberto Speranza.

Acesta va semna noua ordonanta sambata seara, ce va intra in vigoare incepand de luni, 29 martie.

Citeste si articolul :   Cand ar putea fi gata un vaccin impotriva coronavirusului. Explicatiile unui cercetator roman din Olanda: „Singura solutie...

Regiunile Calabria, Toscana si Val d’Aosta trec in zona rosie.

Italia ramane astfel fara zone galbene, restrictiile de scenariu rosu si portocaliu urmand sa fie confirmate pana pe 30 aprilie.

Autor