Fapte despre Maria Magdalena

Se spune ca Maria Magdalena a fost prima persoana care a aflat despre invierea lui Iisus

Locul nasterii Mariei Magdalena a fost Magdala – un oras cu pesti in plina expansiune pe malul marii Galileii (Isus a predicat si a facut multe minuni la Marea Galileii conform Bibliei, Noul Testament). Numele ei Magdalena a venit din orasul natal, adica turn.

Nu se vorbeste prea multe despre educatia, familia si viata Mariei, ci despre faptul ca ea a fost o urmasa infocata a lui Isus, un discipol.

Maria Magdalena a experimentat exorcizarea

Publicitate

Maria Magdalena l-a pus pe Iisus sa scoata din ea 7 demoni. Biblia nu identifica de fapt oamenii prin pacatul sau experientele lor precum acesta, mentionandu-i pe nume. Maria Magdalena este una dintre cele pe care Biblia le mentioneaza de fapt pe nume.

Faptul ca sapte demoni au fost alungati din ea ar putea fi o reflectare a suferintei Mariei Magdalena si un motiv suficient, gandind logic, pentru a ramane langa eliberatorul tau.

Citeste si articolul :   Ce inseamna numarul 21 in Biblie si din punct de vedere profetic

Maria Magdalena a sprijinit financiar lucrarea lui Isus si a discipolilor sai

Biblia inregistreaza Maria Magdalena calatorind cu Iisus din oras in oras si peste sate, in timp ce predica Evanghelia. Ea si alte cateva femei primesc onoarea de a fi mentionate numele lor alaturi de cel al discipolilor, care erau cei mai apropiati de Isus.

Maria Magdalena a sustinut lucrarea lui Isus din propriile sale mijloace.

Numele Mariei Magdalena este mentionat independent in Biblie

Majoritatea femeilor mentionate in Biblie sunt mentionate alaturi de tatal lor, sotii sau copiii. La fel ca unele culturi chiar si astazi. Numele Mariei Magdalena este mentionat de douasprezece ori diferite in Biblie, lipsit de orice atasament fata de un parinte, sot sau copil. Ea este numita Maria Magdalena, adepta a lui Hristos.

Acesta ar putea fi o dovada a importantei sale individuale pentru lucrarea lui Isus. Ea a fost un lider in slujirea lui Isus si a fost listata impreuna cu alte femei lideri.

Citeste si articolul :   5 Cele mai importante minuni ale lui Isus

Maria Magdalena a calatorit cu Iisus inainte de moartea sa

Biblia consemneaza procesul de arestare a lui Isus care a dus la rastignire – un proces foarte tumultuos in timp ce umbla prin tot orasul purtand o cruce pe care avea sa fie rastignit.

Multi dintre prietenii, cunoscutii si adeptii lui Isus au fugit pentru a nu fi asociati sau conectati cu Isus si nu trebuie sa plateasca un fel de pret.

Maria Magdalena a ramas cu Iisus prin suferinta sa si la poalele crucii. Ea a fost din nou la mormantul lui Isus luminos si devreme pentru a-i unge trupul cu ulei si mirodenii. Ea a fost printre primii oameni care s-au impacat cu invierea lui Isus.

Maria Magdalena a fost una dintre putinele persoane care au cunoscut locul de inmormantare al lui Isus

Pentru ca a ramas cu Iisus pana la ultimele sale momente,  a ajuns sa vada unde se afla mormantul sau. Ea a urmarit totul.

A reusit sa-si urmeze drumul inapoi (impreuna cu alte cateva femei) acolo la cateva zile dupa inmormantare.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.