5 Cele mai importante minuni ale lui Isus

Ajuta sa ne gandim la miracolele lui Isus ori de cate ori ne simtim descurajati, deoarece ne amintesc ca nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu si ca putem avea incredere in el pentru a ne ajuta indiferent de cat de dificila poate parea problema noastra.

Biblia este plina de povesti despre minunile lui Isus. Exista multe relatari despre faptul ca Isus a facut acte uimitoare. Iata cinci dintre cele mai importante minuni ale sale si modul in care acestea ne pot ajuta sa avem speranta in viata noastra de zi cu zi.

Hrănirea celor 5.000

In hranirea celor 5000, barbati, femei si copii l-au urmat pe Isus pentru a asculta Cuvantul lui Dumnezeu. Ucenicii lui Hristos au vrut sa-i trimita pe oameni acasa atunci cand a venit seara, deoarece se aflau intr-un loc care era departe de orase si toti s-ar putea sa infometeze. In loc sa trimita oamenii acasa, Isus a inmultit „cinci paini si doi pesti” si a hranit pe toata lumea.

Publicitate

Hranirea multimii ne invata ca Dumnezeu este credincios in asigurarea copiilor Sai. Trebuie sa privim dincolo de resursele si limitarile noastre pamantesti. Ai incredere ca El ne poate satisface toate nevoile. Isus nu numai ca a dat oamenilor sai hrana fizica, ci si-a hranit sufletele si spiritul.

Citeste si articolul :   Antonia, sotia lui Andrei Stefanescu, mesaj dur pe internet: "Dumnezeu are obiceiul sa nu foloseasca batul"

Calmarea furtunii pe mare

In aceasta poveste, discipolii sunt cuprinsi de frica din cauza unei furtuni violente care incepe in jurul lor. In mijlocul situatiei infricosatoare, Isus se trezeste din somn si porunceste valurilor si vanturilor sa se calmeze. De asemenea, i-a mustrat pe adeptii sai ca au „putina credinta”.

La fel ca discipolii lui Isus, suntem uneori vulnerabili la slabiciunea noastra umana. In timpul furtunilor vietii, s-ar putea sa ne gasim sovaind si esuand.  Ne temem si ne bazam pe solutii pamantesti in loc de raspunsuri spirituale pentru a ne rezolva problemele.

Minunea lui Iisus de pe mare ne aminteste sa crestem credinta in Dumnezeu. Atata vreme cat credem in puterea lui Dumnezeu si in dragostea lui neclintita pentru noi, putem rezista oricarei furtuni si putem depasi greutatile care ne apar in viata.

Invierea lui Lazar

Publicitate

In povestea lui Lazar, Isus le-a spus ucenicilor sai ca dragul sau prieten Lazar a murit si ca este timpul sa-i viziteze mormantul. In mijlocul multimii indurerate si a oamenilor necredinciosi, Isus la chemat pe Lazar si l-a readus la viata.

Traim intr-o lume plina de moarte si suferinta. Oamenii se discriminează reciproc. Ne distrugem corpul cu exces de alcool, alimente, droguri si chiar munca. Actele de terorism anihilează orase intregi si exista atat de multe realitati deprimante.

Citeste si articolul :   Cei mai renumiti oameni din toate timpurile

Cu toate acestea, povestea invierii lui Lazar ne aminteste ca Dumnezeu are putere asupra mortii si intunericului. Aceasta minune ne permite sa vedem ca moartea nu este sfarsitul si ca exista mai mult in viata decat durere si suferinta, dar viata adevarata poate veni doar de la Dumnezeu. Trebuie sa ne predam viata Domnului nostru si sa avem credinta ca El ne va da viata vesnica.

Cina Domnului

In povestea Cinei Domnului, Isus a mancat ultima sa masa cu apostolii sai. In acest timp a savarsit ceea ce ar putea fi cel mai mare miracol: El a transformat painea si vinul in trupul si sangele sau.

Aceasta minune este importanta pentru ca ne arata cum Isus ne-a dat viata  tuturor si ca el este un slujitor nu doar apostolilor sai, ci intregii umanitati. Prin urmare, nu exista niciun motiv sa va simtiti singuri sau neiubiti in aceasta lume.

Invierea lui Isus

Invierea lui Isus este cel mai semnificativ eveniment din istoria crestina. Dupa ce Isus a fost rastignit, discipolii sai au fost într-un soc profund si dureri, deoarece Stapanul lor a fost arestat, judecat si condamnat. Lumea lor s-a dat peste cap din cauza celor intamplate. Cu toate acestea, la trei zile dupa rastignire, Iisus s-a ridicat in mod miraculos si a trait din nou.

Citeste si articolul :   Monica Pop, revoltata pe autoritati: "Este o discriminare!"

Miracolul invierii lui Isus este magnific in multe privinte. Mai intai arata ca Isus este cu adevarat atat Dumnezeu, cat si om. Este atat de puternic incat a invins chiar si moartea. In al doilea rand, indeplineste darul mantuirii fagaduit de Dumnezeu. Prin fiul Sau, Isus Hristos, El ne-a salvat pe toti de pacat.

In momentele de mare suferinta, ne putem simti profund singuri si pierduti. Ne ajuta sa ne amintim de jertfa uluitoare pe care Iisus a facut-o pentru noi. Prin moartea Sa si eventuala inviere putem pretinde cu adevarat ca suntem iubiti si mantuiti. Isus si-a dat viata pentru noi si acum depinde de noi sa ne traim viata in conformitate cu voia Sa.

Minunile nu sunt doar prezente in Biblie, ci se intampla in viata noastra de zi cu zi.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.