Eruptie cutanata de la anxietate

Creierul nostru tinde sa comunice cu corpul nostru. Cand simtim anxietate, corpul tau va avea nu numai efecte mentale, ci si efecte fizice, sub forma unei eruptii cutanate. Este important sa cautati ajutor profesional pentru anxietate, pentru a evita eruptia cutanata sa se inrautateasca.

Aspectul unei eruptii de anxietate

Eruptiile de anxietate arata adesea ca urticari care pot aparea oriunde pe corp. Ele sunt, in general, rosii si pete si pot fi foarte mici sau pot ocupa spatiu mai mare pe corp. Aceasta eruptie cutanata va provoca cel mai probabil mancarime.

In general, o singura eruptie cutanata tinde sa dispara in 24 de ore, dar se pot forma eruptii noi atunci cand eruptiile vechi dispar. Daca nu va controlati gandurile anxioase, veti continua sa dezvoltati noi eruptii cutanate.

Publicitate

Efectele emotionale ale unei eruptii de anxietate

Poate fi jenant pentru o persoana sa aiba o eruptie cutanata. Acest lucru este valabil mai ales daca acest lucru apare brusc si neasteptat. Este destul de rau ca incercati sa faceti fata anxietatii, dar pentru ca altii sa observe aceste urme de pete, va poate agrava anxietatea.

Citeste si articolul :   5 moduri prin care iti poti da seama ca cineva te place

Imaginati-va daca sunteti la o petrecere de lux si un fotograf va face fotografia in timp ce aveti aceasta eruptie sau lucrati intr-un loc de munca care se ocupa de interactiunea cu clientii. Este prea stresant pentru a va face griji cu privire la aceasta eruptie si pentru a incerca sa o ascundeti.

Cauza unei eruptii de la anxietate

De fapt, anxietatea nu provoaca eruptia, ci stresul care provoaca anxietate. Stresul va incordeaza corpul si elibereaza cortizol si adrenalina in sange, ceea ce duce la reactii cutanate.

Stresul va poate face, de asemenea, corpul mai predispus la reactii daca se concentreaza prea mult asupra stresului decat sa va protejeze corpul. Daca eruptiile de anxietate nu sunt tratate, aceste eruptii se pot transforma in probleme mai grave, cum ar fi eczeme, psoriazis, acnee sau herpes. Este posibil ca stresul sa nu creeze aceste conditii, dar cu siguranta nu le va ajuta sa se imbunatateasca.

Citeste si articolul :   3 mituri comune despre anxietate

Cum sa spui ca aceasta eruptie provine din anxietate

Din pacate, este greu de spus daca eruptia pe care o intampinati este direct legata de anxietate. Poate fi rezultatul unei reactii alergice la un medicament, o lotiune pe care o purtati sau o eruptie transpirativa.

Cel mai bun mod de a sti cu siguranta daca aceasta eruptie este cauzata de anxietate este eliminarea tuturor celorlalte cauze care pot proveni din aceasta eruptie. Daca nu aveti alergii alimentare sau nu ati iesit la soare de ceva vreme, stiti ca acestea nu sunt cauzele. Veti sti ca eruptia a fost provocata de anxietate daca eruptia incepe sa dispara atunci cand va gestionati anxietatea.

Acoperirea eruptiei de la anxietate

Daca nu faceti nimic in legatura cu anxietatea, va va agrava eruptia. Exista cei care prefera sa-si acopere eruptia decat sa recunoasca ca se lupta cu o boala mintala.

Persoanele cu anxietate vor avea tendinta de a purta maneci lungi, astfel incat nimeni sa nu le poata vedea eruptia.

Citeste si articolul :   Vitamine: elementele esentiale ale dietei noastre

De asemenea, se pot spala prea mult pielea, ceea ce va duce la iritarea pielii. Anxietatea de a-ti acoperi eruptia cutanata o poate face sa ramana cu tine mai mult timp. Trebuie sa va intelegeti anxietatea si sa stiti ca va continua sa apara o eruptie daca nu o controlati.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.