Cel mai bun mod de a spala sticlaria si a-i restabili stralucirea si transparenta

Sticlaria creeaza un sentiment de sarbatoare si curatenie. Dar, in timp, isi pierde transparenta, luminile puternice se estompeaza, iar eleganta este inlocuita de un indiciu de slabiciune.

Secretele simple la domiciliu va vor ajuta sa faceti fata acestei probleme. Ele sunt transmise din generatie in generatie si permit vaselor sa straluceasca intotdeauna , iar gazda – sa straluceasca cu curatenie.

Sfaturi de ingrijire

Sticlaria va fi intotdeauna perfect transparenta si stralucitoare daca urmati aceste reguli simple:

De la cel mai mic impact mecanic, sticla se acopera cu micro-zgarieturi, care sunt invizibile cu ochiul liber, dar confera produsului un aspect neingrijit. De aceea, este recomandat sa folositi doar un burete moale pentru spalare.

Publicitate

Sticlaria trebuie manipulata cu grija. Lovirea inelului pe deget sau o ceasca de langa acesta in chiuveta poate lasa un semn pe suprafata neteda a produsului.

Este mai bine sa uscati paharul in mod natural, permitand scurgerea excesului de apa. Cand stergeti cu o carpa, ramane puf pe peretii transparenti. Daca trebuie sa obtineti rapid un pahar curat si uscat, il puteti sterge in continuare cu o laveta  moale sau o carpa speciala.

Citeste si articolul :   De ce gospodinele inteligente pun lamaie in burete? Acest truc va schimba totul

Obiectele din sticla sunt spalate cu apa rece, evitand fluctuatiile bruste de temperatura, din picatura carora pot deveni acoperite cu microfisuri sau chiar fisuri.

Pentru a spala murdaria grea, depunerile de carbon sau un strat de grasime, puteti lua apa fierbinte, dar cel mai bun mod este in continuare inmuierea cu remedii casnice: sapun,  otet, acid citric.

Metode populare

Sticlaria poate fi spalata fara a folosi detergenti si substante chimice daunatoare. Pentru aceasta, lucrurile care sunt in fiecare casa vor fi utile.

Mustar

Va ajuta la spalarea grasimii depuse  si la eliminarea mirosurilor. Intr-un lighean, diluati 1-2 linguri in apa calda . Solutia poate irita pielea mainilor, de aceea cel mai bine este sa lucrati cu manusi. Vasele se spala cu o carpa moale sau cu un burete, se clatesc in apa curata si se lasa sa se usuce, astfel incat apa sa se poata scurge liber.

Mustarul poate fi inlocuit cu succes cu zat de cafea, care este folosit pentru a sterge peretii si marginile vaselor in interior si in exterior.

Citeste si articolul :   Celulita si coaja de portocala - ce ajuta cu adevarat impotriva lor

Amoniac

Nu numai sticla, ci si cristalul , precum si produsele cu desene si aur sunt bine spalate cu acest produs . Indeparteaza bine petele de pe suprafetele transparente, indeparteaza petele si adauga stralucire. Compozitia de curatare:

apa la temperatura camerei – 1 litru;

amoniac  – 1 lingurita

In functie de numarul de articole, pregatiti volumul necesar al solutiei si asezati vasele de inmuiere in ea. Se spala bine si cu atentie in compozitie si, fara clatire, se sterge cu laveta .

Otet de masa

Recipientele  si ceainicele din sticla formeaza depozite de carbon negru sau alb din contactul cu focul sau caldura cuptorului. In acest caz, otetul obisnuit va ajuta. Pregatiti urmatoarea solutie:

apa calda – 1 litru;

otet de masa – 1 lingura

Luati cantitatea potrivita de solutie, scufundati vasele in ea si tineti-o timp de aproximativ 20 de minute. Obiectele pot fi sterse cu un burete inmuiat in lichid si apoi spalate cu apa rece.

Citeste si articolul :   Nu mai arunca la gunoi cojile de lamaie. Iata 7 motive surprinzatoare

Praf de copt

Acest produs versatil indeparteaza murdaria incapatanata . In primul rand, obiectele din sticla sunt umezite cu apa calda pentru a umezi suprafata. Apoi iau un varf de praf de copt pe un burete si, fara o presiune puternica, sterg zonele murdare pana la curatenie. Se clateste cu apa rece si, daca se doreste, se sterge cu carpa  pana la stralucire.

Solutie salina

Sarea va reda stralucire  paharului si va indeparta dungile. Solutia este preparata intr-o proportie arbitrara din apa calda si cateva linguri de sare. Articolele din sticla trebuie spalate in ea si uscate fara stergere.

Daca obiectul are murdarie incapatanata, trebuie umezit cu apa, rulat in sare fina si lasat timp de 30 de minute. Apoi trebuie spalat cu apa curata.

Publicitate

Autor