7 remedii puternice pentru ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului sau, denumita medical “Tinea Pedis”, este o infectie localizata la nivelul pielii piciorului si este produsa de o serie de fungi microscopici (dermatofiti) sau ciuperci parazite, in aproape 90% din cazuri: Microsporum, Epidermophyton si Trichophyton. Fungii se inmultesc in medii inchise, umede, calde si se hranesc cu keratina, o proteina care se gaseste in par, unghii si piele.

Remedii pentru ciuperca piciorului:

1..Baie de picioare cu scoarta de stejar. Puneti 200-250 g de coaja de stejar tocata si un litru de apa rece intr-o cratita mica. Apoi puneti tigaia la foc mic timp de 15-20 de minute. Odata ce fierbe amestecul, scoateti-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca usor. Se toarna lichidul intr-un lighean sau cada si se inmoaie picioarele in acest amestec . Dupa 20 de minute, scoate-ti picioarele din apa si uscati-va bine.

2.Iod – de doua ori pe zi picura cate o picatura de iod pe fiecare unghie afectata de ciuperca. Cursul tratamentului este de aproximativ doua saptamani. Este posibil sa simtiti durere, dar acest lucru inseamna, de obicei, ca boala scade. Cu toate acestea, fii atent cu iodul – daca durerea te bantuie si se inrautateste in fiecare zi, cel mai bine este sa refuzi acest remediu.

Citeste si articolul :   Mangan: importanta pentru organism si alimentele care il furnizeaza

3.Ulei de arbore de ceai. Se aplica pe zona afectata, dar mai intai aburiti-va bine picioarele. Uleiul de arbore de ceai are un efect antibacterian, amelioreaza mancarimea si vindeca crapaturile pielii.

Publicitate

4.Solutie de propolis. Aplicati propolis pe zona afectata. Dar retineti ca, chiar daca manifestarile externe dispar, tratamentul trebuie continuat pentru o perioada de timp pentru a exclude posibilitatea reaparitiei ciupercii.

5.Suc de usturoi si ceapa. Acesta este un produs care contine multe fitoncide care invinge rapid si eficient ciuperca. Multor  oameni nu le place din cauza parfumului sau, dar efectul este impresionant.

6.Otet si suc de morcovi. 100-150 ml de suc de morcov proaspat stors se amesteca cu un pahar de otet de 7%. Aplicati amestecul rezultat pe zonele afectate de ciuperca de 5-6 ori pe zi pana la vindecarea completa. Aveti grija, otetul va poate arde pielea.

7.Cartofi cruzi. Taiati cartofii cruzi curatati in fasii subtiri. Le puteti aplica sub forma de compresa pe zonele afectate, lipindu-le cu banda. Pastrati-l timp de 30 de minute. Puteti freca pur si simplu zonele afectate fara a face o compresa. Va  dura aproximativ o luna pentru a vindeca ciuperca in acest fel.

Citeste si articolul :   6 motive pentru care ar trebui sa mananci usturoi in fiecare zi

Pentru ciuperci, este recomandat sa consumati mai multe alimente care contin sulf. De sulf se tem toate ciupercile, ca focul. Sulful se gaseste in legume cu frunze, ceapa, ridichi, varza, spanac, telina, orz si oua crude. Cel mai mare continut de sulf se gaseste in varza si fasole. Nutritionistii spun ca cea mai mare parte a sulfului se gaseste in ouale de prepelita. Dar te poti multumi cu oua de gaina bune.

Publicitate

Publicitate

Autor