Cum sa iti infrumusetezi balconul – 6 idei creative pentru un buget redus

Cu ideile potrivite, balconul tau va deveni un living in aer liber. Pot face acest lucru chiar si cu bani putini. Trebuie doar sa fii putin creativ.

1.Mobilier

Oricine crede ca mobilierul pentru balcon este intotdeauna realizat din poliratan sau aluminiu si, prin urmare, trebuie cumparat, greseste foarte mult. De asemenea, puteti confectiona cu usurinta si mobilier de balcon – de exemplu din paleti din lemn. Oricum, acest lucru este absolut la moda in acest moment. Nu, numai pentru ca mobilierul de gradina din paleti din lemn are ceva foarte special, ci si pentru ca este ieftin de fabricat.

Practic, nu aveti nevoie decat de cateva suruburi, spuma si fete de perna. De asemenea, puteti coase singur husa si pernele.

Publicitate

2.Zona privata

Daca doriti sa pastrati ochii curiosi departe de strada, atunci trebuie sa deghizati balustrada balconului. Acest lucru functioneaza cel mai bine cu covoarele de bambus, de exemplu. Daca iti place mai natural, poti planta si flori sau arbusti cu crestere mai mare in ghivece. Daca balustrada balconului este formata dintr-un fel de retea, puteti folosi, desigur, si plante cataratoare, cum ar fi iedera.

Citeste si articolul :   Viorel rupe tacerea: "Asta le este toata smecheria! Am vazut-o pe Facebook"

3.Fantana sau cascada

Vara este cel mai frumos lucru sa stai langa apa. Daca nu puteti gestiona intotdeauna acest lucru la timp, puteti aduce si apa acasa. Sub forma unui mini iaz pentru balcon. Nici nu ai nevoie de multe pentru asta. Doar o galeata de zidarie, pietris, pietre, ghivece de iaz si plante de apa.

Luati galeata de zidarie si turnati un strat de pietris pe fund. Apoi, exista pietricele albe, deoarece acestea arata deosebit de frumoase.

Acum luati vasele si umpleti-le cu pietrele albe in partea de jos. Apoi puneti plantele de iaz deasupra si umpleti restul cu pietre. Astfel plantele de iaz raman la locul lor.

Acum puteti pozitiona plantele de iaz in vas si apoi umpleti-le cu apa. Mini-iazul este gata.

Daca doriti, puteti aseza plante in jurul iazului, astfel incat sa nu vedeti imediat ca este o galeata de zidarie.

4.Raft realizat din laditele cu fructe sau legume

Citeste si articolul :   Cele mai mortale plante din lume

Data viitoare cand mergi la cumparaturi, fii atent la lazile cu fructe din lemn. Acestea sunt de obicei aruncate oricum. Deci, intreaba daca ai putea sa le ai. Acelasi lucru este valabil si pentru cutiile de vin. Apoi le puteti stiva pe un perete al balconului si ati creat un raft de perete grozav. De asemenea, puteti insuruba cutii de fructe individuale pe perete. Daca doriti, puteti colora cutiile in prealabil.

5.Ghivece de flori din conserve

Desigur, nici nu trebuie sa cumperi ghivece de flori. Le puteti face cu usurinta singur din cutii de table (conserve). Spalati cutiile de conserve, uscati-le bine si apoi vopsiti sau pulverizati-le cu vopsea. Nu exista limite in imaginatia ta cand vine vorba de proiectare. Cu resurse mici, este rapid si usor posibil sa va faceti balconul sau terasa confortabila si inca ieftina.

6.Felinare din borcane

Poti realiza felinare din borcane. Infrumuseteaza pur si simplu terasa sau balconul. Pur si simplu, iei un borcan il legi la baza gatului cu sfoara, pui o lumanare in interior si apoi il poti atarna de tavan. Dar poti lipi si coji sau flori artificiale pe ele. Lasa-ti doar imaginatia sa fuga.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 1 iulie 2022. Ziua aduce schimbari pentru mai multe zodii

Dupa cum puteti vedea, nu aveti nevoie de multi bani pentru a amenaja balconul confortabil. Trebuie doar sa fii putin creativ. Apoi, puteti proiecta chiar o gradina intreaga sau o puteti readuce in forma cu putini bani. Dupa iarna sunt intotdeauna multe de facut fie in gradina sau teresa unui balcon.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.