Ce sanctiuni risca medicul Flavia Grosan dupa ce a declarat ca a tratat 1000 de pacienti cu COVID cu “o combinatie incredibil de frumoasa”

Medici din Romania au reactionat in urma declaratiilor facute de medicul Flavia Grosan, proprietara unui cabinet privat din Oradea, vizavi de protocolul respectat in spitale pentru pacientii cu Covid.

Aceasta a spus ca se fac greseli uriase care duc la decesul pacientilor, precum si ca a vindecat bolnavi care, in realitate, au ajuns in stare grava in Spitalul Municipal dupa tratamentul ei “miraculos”. De asemenea i-ar fi sfatuit pe oameni sa stea acasa chiar daca au saturatia de oxigen scazuta.

Pentru criticile aduse in mod public, edicul a fost chemata in Comisia de Etica a Colegiului Medicilor.

In timp ce dr. Grosan sustine ca ar fi vindecat „100% aproape o mie de pacienti Covid” (numar nesustinut cu acte doveditoare), presedintele Colegiului Medicilor Bihor spune ca, in realitate, multi pacienti au ajuns in stare grava la spital.

“Am fost foarte surprinsi, stiind ca este o colega deosebit de bine pregatita. Ne-am autosesizat, avand in vedere declaratiile doamnei doctor care contravin codului deontologic al medicilor din Romania”, a declarat Dr. Carmen Pantis, presedinta Colegiului Medicilor Bihor.

Citeste si articolul :   Poate fi folosita aceeasi declaratie pe propria raspundere doar cu schimbarea datei? Raspunsul OFICIAL

Dr. Flavia Grosan, medic pneumolog: “Eu am spus ce nu-mi place. Nu vad cu ce am gresit. E dreptul meu, eu am o experienta de peste 20 de ani in pneumologie”.

Medicul ar fi spus si ca oxigenul in surplus, administrat in spitale, face mai mult rau decat bine bolnavilor.

Dr. Carmen Pantis, presedinta Colegiului Medicilor Bihor: “Doamna doctor Flavia Grosan a tratat cazuri usoare si medii, cu succes, insa nu are experienta spitalului. Mesajul acesta, care este un mesaj destul de grav: ‘Stati acasa, si daca aveti saturatie de 80%, stati acasa’”.

Dr. Flavia Grosan, medic pneumolog: “Eu am spus ce am avut de spus cu oxigeno-terapia. Eu, chestiile astea, le discut de un an de zile pe Facebook, cu prietenii”.

Potrivit conducerii Colegiului Medicilor Bihor, unele dintre persoanele tratate de doctorul Flavia Grosan ar fi ajuns, in cele din urma, la spital.

“In realitate, exista numeroase persoane care, dupa ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Grosan, au ajuns in stare grava la Spitalul Municipal din Oradea. Cum sa pretinzi ca ai vindecat 100% o mie de oameni si tu stii ca pacientii tai ajung in stare grava in spital?”, a mai spus dr. Carmen Pantis.

Citeste si articolul :   Designerul de la Visuri la Cheie, operata de urgenta dupa ce a fost lovita cu salbaticie de o femeie.

Dr. Flavia Grosan, medic pneumolog: “Eu nu am auzit de morti, eu nu am auzit ca ar fi ajuns in spital. N-am auzit de esecuri, au mers foarte bine. L-am luat, Covid-ul, nu mi-a fost frica de el deloc, am considerat ca este o pneumonie mai ‘glamour’, un pic mai fitoasa, stiti? Si l-am tratat ca atare. Nu mi-a fost frica de Covid”.

Luni, doctorita este asteptata la discutii in Comisia de Etica.

Dr. Carmen Pantis, presedinta Colegiului Medicilor Bihor: “Tu, ca si medic pneumolog primar si, mai ales dupa ce ai facut atata scoala, trebuie sa stii ca nu ai voie sa dai declaratii publice, fara sa ai o argumentatie stiintifica. Si, daca ai o alta parere si ai un alt protocol, in primul rand te adresezi societatii profesionale”.

Dr. Flavia Grosan, medic pneumolog: “Mi s-a parut extraordinar de dur tratamentul. Si eu am gasit o varianta foarte ieftina, cu medicamente din nomenclatorul Ministerului Sanatatii. Ieftine si o combinatie incredibil de frumoasa. Eu n-am crezut ca eu pot sa deranjez in halul asta”.

Citeste si articolul :   Un nou focar in Romania. Secretarul federatiei se afla deja internat in spital

Comisia de Etica nu dispune sanctiuni. Dar, in cazul in care medicul va continua sa iasa cu astfel de declaratii in spatiul public, risca sa ajunga in Comisia Disciplinara, care ii poate suspenda dreptul de libera practica pentru o anumita perioada.

Autor