Raed Arafat, avertizeaza: “Covid se va asocia cu gripa sezoniera”

Seful DSU, Raed Arafat a declarat ca gripa sezoniera se va suprepune cu COVID-19 si va fi o perioada foarte grea deoarece persoanele vulnerabile la coronavirus sunt vulnerabile si in cazul gripei sezoniere, Secretarul de Stat recomanda vaccinarea impotriva gripei sezoniere.

Raed Arafat recomanda vaccinarea antigripala

Publicitate

„Ne asteptam ca in luna octombrie sa vedem efectele, bineinteles, la reluarea mai multor activitati: scoala, revenirea la locul de munca, la birouri, chiar daca acolo speram sa se respecte regulile, sa se transmita mai putin in zonele respective.

Activitatile care s-au reluat recent, campania electorala, alegerile, toate astea inseamna anumite riscuri care pot sa duca la o crestere a numarului cazurilor in luna octombrie. Asa ca noi trebuie sa fim pregatiti si pentru acest lucru, dar si pentru inca un lucru pe care l-am mai zis si acesta este gripa sezoniera. Se va asocia COVID-ul cu gripa sezoniera in aceeasi perioada si o sa avem o perioada dificila pentru ca persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv in cazul gripei sezoniere si de aici sfatul pe care l-am dat si il repetam, sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Persoanele vulnerabile trebuie sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere.

„Exista doze care inteleg ca au fost deja achizitionate si aduse de Ministerul Sanatatii, deci persoanele vulnerabile, persoanele in varsta sa se vaccineze impotriva gripei sezoniere, cu asta cel putin elimina un risc chiar daca nu e un risc eliminat total pentru ca inca poti sa faci gripa, dar o faci intr-o forma atenuata daca esti vaccinat. Si, bineinteles, respectarea regulilor de distantare de protectie, de igiena, care sunt regulile de baza care pot sa ne fereasca de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mentionat Seful DSU.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.