Colegiul Medicilor Bihor, acuzatii grave la adresa medicului Flavia Grosan: Cum sa pretinzi ca ai vindecat 100% o mie de oameni si tu stii ca pacientii tai ajung in stare grava in spital?”

Colegiul Medicilor Bihor s-a autosesizat dupa ce a fost publicat un articol in care medicul Flavia Grosan, proprietara unui cabinet privat din Oradea, spune ca a vindecat aproape 1000 de pacienti infectati cu Covid tratandu-i cu un antibiotic ieftin.

Potrivit ebihoreanul, medicul Flavia Grosan va trebui sa explicatii in fata Comisiei de Etica pentru afirmatii nefondate, conform carora protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacientilor, precum si pentru afirmatia ca a vindecat bolnavi care, in realitate, au ajuns in stare grava in Spitalul Municipal dupa tratamentul ei “miraculos”.

Totodata, doctorita a sustinut ca administrarea Kaletra si Codeina este “o mare greseala” si spune ca stie asistente care au sfatuit pacientii sa nu ia aceste medicamente.

“Norocul a fost cu cateva asistente pe care eu le consider eroine, faceau cu ochiul bolnavilor sa nu ia Kaletra si sa arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii in salon si intrebau de ce nu au diaree si se simt bine pacientii. Aceste asistente au salvat viata bolnavilor”, a declarat dr. Flavia Grosan.

Colegiul Medicilor Bihor, din care face parte dr. Flavia Grosan, s-a autosesizat.

“Doamna doctor a facut afirmatii care au adus grave prejudicii corpului medical prin sugestia ca medicii specialisti infectionisti si ATI ar face rau pacientilor, dar si prin faptul ca neaga protocoalele de tratament Covid practicate in spitale. Am invitat-o la Comisia de Etica, sa isi justifice afirmatiile. Am sunat-o azi si parea chiar bucuroasa”, a declarat dr. Carmen Pantis, presedintele Colegiului Medicilor Bihor.

Articolul continuă după reclame

Potrivit acesteia, Flavia Grosan, fosta directoare a vechiului Spital TBC la mijlocul anilor 2000, ulterior angajata a Spitalului Municipal din Marghita, “s-a retras din sistemul sanitar public in urma cu aproximativ patru ani, iar de atunci detine un cabinet privat pe strada Iuliu Maniu din Oradea”.

In timp ce dr. Grosan sustine ca ar fi vindecat „100% aproape o mie de pacienti Covid” (numar nesustinut cu acte doveditoare), presedintele Colegiului Medicilor Bihor spune ca, in realitate, multi pacienti au ajuns in stare grava la spital.

Citeste si articolul :   Cum poti tine virusul COVID-19 departe de casa ta.

“In realitate, exista numeroase persoane care, dupa ce au fost la cabinetul privat al doamnei dr. Grosan, au ajuns in stare grava la Spitalul Municipal din Oradea. Cum sa pretinzi ca ai vindecat 100% o mie de oameni si tu stii ca pacientii tai ajung in stare grava in spital?”, a mai spus dr. Carmen Pantis.

Presedintele Colegiului Medicilor Bihor ma spune ca afirmatiile doctoritei Grosan despre caracterul periculos al terapiei cu oxigen din spitale sunt ele, in sine, periculoase si aberante. “Da, este o aberatie sa spui ca oxigenul vatama creierul, ca produce edeme cerebrale, stiind ca pacientilor care beneficiaza de terapie cu oxigen nu li se administreaza oxigen in stare pura”.

Articolul cu “minunile” practicate de dr. Flavia Grosan a scandalizat medicii specialisti ATI

“Nu poti spune “Hai la mine ca va dau sanatate si viata!”, asta spune un vraci, si ca ceilalti medici sunt criminali. Sa negi toate protocoalele medicale, sa spui ca nu ai nevoie de heparina pentru tratarea cheagurilor si de oxigen este un derapaj profesional grav, ofensator pentru ceilalti medici si vatamator pentru pacienti, carora li se induce neincrederea in medici”, a mai declarat dr. Pantis.

Citeste si articolul :   Doroftei, umilit in Romania. De ce a plecat "Mosu" in Canada: "Au spus ca sunt cersetor"

Presedintele Colegiului Medicilor precizeaza ca “nu vreau sa ma pronunt asupra sanctiunilor” pe care le risca dr. Flavia Grosan, dar acestea pot merge pana la suspendarea sau chiar ridicarea dreptului de libera practica a profesiei de medic.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.