Medic pneumolog, acuzatii dure la adresa doctoritei Flaviei Grosan: ”Ar cam trebui sa te lasi de meserie! Trist ca suntem colegi”

Medicul pneumolog Sorin Bivolaru, de la Spitalul Militar din Galati, ii raspunde in termeni duri colegei sale, Flavia Grosan, care spune ca ar face minuni si ar vindeca bolnavi de COVID cu o schema proprie de tratament si medicamente ieftine.

“De citit, doar de catre Flavia Grosan, medic pneumolog – bronholog.

Imi cer scuze ca va raspund cu atata intarziere, dar am fost ocupat cu ingrijirea pacientilor bolnavi de COVID19. Da, pacientii aia internati, care nu au ”avut norocul” sa ajunga sa fie tratati de dumneavoastra.

Si da, astazi am prescris tratament conform protocolului recomandat de MS. Da, dupa protocolul ala de care dumneavoastra ziceti ca omoara pacientii.

Publicitate

Sa va explic, pe intelesul dumneavoastra:

– N-am prescris nici azitromicina si nici claritromicina, ca de ”io” n-am lucrat la niciun studiu clinic de pneumonii.

– Am prescris oxigen, in functie de necesarul pacientului. Da, la unii pacienti, chiar in flux mare. Culmea, sa vezi curiozitate, n-a facut niciunul ”supra dozaj de oxigen” si nici edem cerebral, asa cum te trezesti dumneata vorbind. Mai mult, sub oxigen in functie de necesar, pacientilor le este bine, iar starea lor generala se imbunatateste rapid. Nu discutam despre efectele hipoxiei pe termen lung – afectare neurologica, moarte subita cardiaca, etc.

Citeste si articolul :   Lovitura dura pentru familia lui Ivan Patzaichin

– Le-as fi dat si eu ”medicatie care sa le controleze saturatia de oxigen”, dar eu nu am scheme de tratament care sa ”imi apartina”, asa ca, urmez protocolul. Da, protocolul ala de care dumneavoastra ziceti ca omoara pacienti.

– No, ce sa vezi, as fi vrut sa-i trimit si eu ”la plimbare in loc de heparina, asa cum ai facut dumneata, dar culmea, pacientii astea, sunt cu stare generala proasta, SpO2 scazut, iar plimbarea dumneata le scade si mai mult oxigenul, ca de, asa e in medicina, asa ca, i-am pus sa stea cuminti in pat, cu oxigen si le-am prescris si heparina. Dar na, as fac ”io”, ca de, nu am o schema de tratament care sa ”imi apartina”.

– No, ce sa zic, nici ”io” nu ma sperii de saturatia oxigenului 80% sau mai mica, dar internez pacientul, pentru tratament si supraveghere, ca de, asa zice la protocol. Ma rog, matele ar trebui sa te cam lasi de meserie, daca nu te sperii de saturati 80% sau 65% si trimiti pacientii la plimbare. Ma rog, nu intram in detalii, ca cine stie, iar vorbim de studii si ”io” nu prea am facut din astea.

– Despre Kaletra, stiu doar atat, ca nu am prescris si nici nu o sa prescriu in COVID.

– Codeina am prescris si am prescris la greu si o sa o fac si mai departe, nu de alta, dar daca ati tratat cu succes ”aproape 1000 de pacienti”, asa cum va laudati, singurica constatati ca, in 90% din cazuri, tusea la pacientii cu COVID19 este fara expectoratie, prin urmare, codeina le face foarte bine. Matale cum te-ai simtii sa tusesti 24 de ore din 24? Sa nu poti sa inchizi un ochi datorita tusei nopti la rand?! Iti zic ”io” nasol.

So…ai dat cu oistea-n gard si aici.

– Iar afirmati cum ca: ”norocul ca au fost cu cateva asistente, pe care eu le consider eroine, faceau cu ochiul bolnavilor sa nu ia Kaletra si sa arunce medicamentele”, e de-a dreptul periculoasa. Neadministrarea tratamentului, de catre un asistent medical, conform FO, scrise si parafate de medicul curant, se incadreaza in categoria malpraxis.

Daca cunoasteti cazuri de ”asistenti medicali eroi”, care nu administreaza tratamentul pacientilor, asa cum este inscris in FO, va atrag atentia ca este de datoria dumneavoastra sa transmiteti asta medicilor sefi de sectie, dar na, nu aveti de unde sa stiti treburile astea, ca lucrati in privat, nu in spital.

Citeste si articolul :   Un fan inflacarat Sosoaca, amenintari la adresa lui Raed Arafat: „Daca trebuie, o sa folosesc si toporul”

Asa de curiozitate va intreb, dar nu va obositi sa imi raspundeti: cand ati imbracat ultima data un echipament de protectie antiSARS COV2?

Trist daca ati tratat pacienti cum ati zis. Trist ca sunteti pneumolog.

Trist ca suntem colegi. Si foarte trist, daca Societatea Romana de Pneumologie Si Colegiul Medicilor din Romania, nu sanctioneaza aceste derapaje profesionale.

Cat despre managementul INSUFICIENTEI RESPIRATORII ACUTE, aveti posibilitatea sa cititi in cursul de anul 4, Facultatea de Medicina Generala. Daca nu aveti cursul, vi-l pun bucuros la dispozitie, chiar ma ofer sa vi-l desenez, asa, ca sa ma asigur ca-l intelegeti.

Felicitari CMR!”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.