Ministrul Educatiei, declaratii de ultima ora

Ministrul educatiei, Monica Anisie, a exclus pana acum varianta inghetarii anului scolar si sustine ca profesorii mentin legatura cu elevii si, precum doctorii, isi fac treaba cu mijloacele pe care le au la dispozitie.

Monica Anisie a declarat duminica la Digi24 ca Ministerul Educatiei le-a facut profesorilor o recomandare in acest sens, dar nu a fost nevoie de o decizie cu titlu obligatoriu, pentru ca sunt oameni responsabili si isi fac treaba.

„Masura suspendarii cursurilor a fost si este o masura necesara. In acest momente constientizam cu totii cat ne lipseste scoala si elevii nostri mi-au transmis acest lucru de-a lungul acestor saptamani si cu totii ne-am dori acum sa stim cu certitudine cand vom reveni in sala de clasa. Noi, de la Ministerul Educatiei, le-am recomandat cadrelor didactice (…), la acest moment, cadrele didactice contribuie la mentinerea legaturii cu scoala a elevilor prin diferite mijloace.

Intotdeauna, colegii mei, cadrele didactice, au constientizat cat este de necesar sa pastreze legatura cu scoala. Sunt oameni responsabili si chiar daca vorbim despre o recomandare (si nu o obligatie – n.r.) din partea ministerului, sa stiti ca acestia au pastrat legatura cu elevii. Nu a fost necesara o obligatie, pentru ca noi ne facem treaba. Asa cum si medicii isi fac treaba, asa si cadrele didactice realizeaza legatura cu scoala, in directa legatura fiind cu elevii”, a spus Monica Anisie.

Publicitate

Intrebata despre o estimare, in cifre, a proportiei profesorilor care desfasoara cursuri online cu elevii, Anisie a spus ca ministerul are o estimare in cifre prin inspectoratele scolare judetene, care s-au implicat foarte mult in aceasta perioada. „Au realizat lectii online pe diverse platforme, unele puse la dispozitie de Ministerul Educatiei, dar sunt si inspectorate scolare care au realizat parteneriate cu televiziuni locale si in felul acesta au ajuns in cat mai multe case pentru a pastra legatura cu scoala. Aceste lectii sunt lectii de recapitulare, de fixare a cunostintelor”, a precizat ministrul educatiei.

La observatia ca nu exista niste norme unitare prin care profesorii comunica si fac lectii cu elevii, ministrul spune ca si la clasa fiecare cadru didactic isi pregateste activitatea didactica in felul sau. „Vi se pare ca actul didactic e diferit in momentul in care profesorul isi pregateste lectia pentru elevi in acelasi mod?” – a intrebat ministrul.

„Mi se pare ca o tema scrisa de mana de un profesor si transmisa elevului pe WhatsApp este mai greu de facut pentru un elev decat pentru un profesor care ar putea fi invatat de Ministerul Educatiei cum sa foloseasca o platforma educationala”, a punctat jurnalistul Claudiu Pandaru.

Citeste si articolul :   Lidia Buble si Cornel Ilie sunt impreuna? Teo Trandafir a aflat tot!

„Noi am pus la dispozitia cadrelor didactice, prin Scoala pe net, cursuri de pregatire in aceasta perioada, de sustinere si pentru cadrele didactice in ceea ce priveste realizarea lectiilor pe platformele online. De asemenea, va asigur ca la nivelul Ministerului Educatiei se lucreaza la diverse variante, scenarii, care sa compenseze efectele acestei crize, efecte care-i vizeaza atat pe elevii nostri, cat si pe cadrele didactice” – a asigurat ministrul.

Monica Anisie a confirmat, pe de alta parte, ca in curand Ministerul Educatiei va publica subiecte-model pentru elevii care vor sustine examenele nationale. Acestea sunt niste teste-suport, niste teste de antrenament, care sa vina in sprijinul elevilor, a spus ministrul educatiei.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.