Albania trimite medici în Italia: Ne-au adoptat si ne-au primit in casa lor atunci cand Albania suferea enorm. Noi nu suntem bogati, dar nu uitam

Albania a trimis 30 de medici si infirmiere in Italia pentru a o ajuta in lupta impotriva pandemiei de coronavirus. Premierul albanez Edi Rama a amintit ca tara sa nu poate uita felul in care Italia i-a ajutat si i-a primit pe albanezi in trecut, informeaza EFE, potrivit digi24.ro

“Este adevarat ca toti sunt inchisi intre frontierele lor si ca tarile bogate le-au intors spatele altora, dar pentru ca noi nu suntem bogati si pentru ca nu uitam nu putem sa ne permitem sa nu demonstram Italiei ca albanezii nu-si abandoneaza niciodata prietenii aflati in dificultate”, a explicat Rama intr-un mesaj.

Publicitate

“Poate ca unora in Albania li se pare ciudat ca 30 de medici si infirmiere din mica noastra armata imbracata in alb pleaca astazi in prima linie a focului in Italia. Dar stiu ca si acolo este casa noastra, de cand fratii si surorile italiene ne-au salvat, ne-au adoptat si ne-au primit in casa lor atunci cand Albania suferea enorm. Acesta este un razboi care nu poate fi castigat pe cont propriu. Iar acest razboi este si al nostru. Italia trebuie sa-l castige, atat pentru noi, cat si pentru intreaga lume”, a mai transmis premierul albanez.

Citeste si articolul :   Parintele Francisc Dobos: „Aghiasma e impotriva dracilor. Vaccinul impotriva covidului. Ok?! Nu le confundati. Dar pot fi administrate simultan"

Seful guvernului italian, Giuseppe Conte, a publicat mesajul socialistului Rama pe retelele sociale, alaturi de cuvantul: “Multumesc!”

Publicitate

In anii 90 ai secolului trecut, zeci de mii de albanezi au ajuns in Italia la bordul unor nave dupa prabusirea dictaturii, iar in prezent comunitatea albaneza din aceasta tara numara peste 400.000 de persoane.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.