Elena Udrea, atac dur la adresa sistemului de Justitie din Romania: “Este de neinteles”

Elena Udrea a facut noi dezvaluiri legate de condamnarea la 8 ani de inchisoare cu executare pe care a primit-o pentru unele fapte petrecute cu 12 ani in urma. Fostul ministru al turismului a lansat un atac dur la adresa sistemului de Justitie din Romania.

Elena Udrea spune ca aceasta condamnarea este legata de adversitatea care a existat intre ea si Laura Codruta Kovesi.

Fostul ministru a declarat ca „a aflat intr-un mod absolut socant ca s-a dat o condamnare de 8 ani, mai mult decat in Gala Bute, unde se vorbea de sume mai mari.”

„Eram optimista, indiferent cat de mare e presiunea, indiferent de fostii adversari, Kovesi, capii SRI de pe vremuri, nu ai cum sa treci peste niste aspecte juridice, de drept penal, care faceau imposibila condamnarea mea.

E mai mult decat in Gala Bute unde se vorbea de sume mai mari, cu toate astea la Gala Bute au fost 6 ani si aici la presupuse fapte cu finantarea unor panouri in campania din 2009 am primit 8 ani cu executare.

Publicitate

Intrebarea mea, dincolo de altceva, este legata de faptul ca in Codul Penal vechi nu exista infractiunea.

Eu sunt instigator la luare de mita, chiar judecatoarea spune ca in 2009 nu exista in Codul Penal vechi luarea de mita pentru altul, a fost introdusa in 2014 si totusi ma condamna.

Lucrurile astea sunt de neinteles pentru un judecator cu experienta”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

„Care au fost consecintele negative asupra societatii astfel incat sa pedepsesti un om dupa 12 ani, o mama de copil de doi ani sa o pedepsesti cu 8 ani de puscarie, adica nu mai avem echilibru in justitia din Romania, nu mai exista dreptate?”, s-a intrebat Elena Udrea.

 Elena Udrea: „Unul din motivele condamnarii este de a da dreptate doamnei Kovesi, domnului Bulancea”.

“Unul din motivele condamnarii ei este de a da dreptate doamnei Kovesi, domnului Bulancea si ca toate acuzatiile pe care mi le-au adus sunt exacr asa. Doamna judecator a tinut sa ma condamne pentru fiecare acuzatie pe care au adus-o procurorii”, a mai spus Elena Udrea.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.