Tragedie fara margini. Doi copilasi si-au gasit sfarsitul intr-un lac din Germania. Parintii vor sa-i inmormanteze in Romania

Tragedie fara margini. Marius (8 ani) si Armando (9 ani), doi fratiori de etnie roma, si-au gasit sfarsitul inecati in Laher Teich din regiunea Hanovra, Germania. Copilasii au intrat in apa ca sa scoata o minge. Cei doi copii locuiau impreuna cu familia la aproximativ 100 de metri de locul unde s-a petrecut teribila tragedie.

Acum parintii vor sa-si ingroape copii in Romania.

Grozavia s-a produs chiar sub ochii prietenei lor, o fetita in varsta de numai 10 ani. Copiii se jucau pe marginea lacului cand mingea a cazut in apa.

Cei doi baieti si-au scos incaltarile si au intrat in apa sa-si recupereze mingea. Aceasta decizie i-a costat viata, potrivit publicatiei germane Bild. Conform informatiilor , la nici doi metri de mal, adancimea apei creste brusc la aproximativ sase metri.

Publicitate

Marius si Armando s-au inecat.

Fetita de 10 ani a fugit la adapostul pentru refugiati din apropiere, unde copiii locuiau impreuna cu familiile lor.

“Cand am ajuns, unchiul baietilor statea in apa pana la genunchi, cauta copiii”, a declarat un purtator de cuvant al pompierilor germani.

Echipajele de salvare au sosit imediat. Un elicopter a inceput sa survoleze lacul, iar pompierii si scafandrii au demarat operatiunile de cautare.

Dupa cautari, Marius si Armando au fost scosi fara viata din lac. Medicii au incercat sa-i resusciteze, dar totul a fost in zadar.

Parintii vor sa-si ingroape copiii in Romania

“Este atat de groaznic. Nu pot vorbi inca despre asta”, a declarat tatal baietilor.

Pe malul lacului Laher, colegii celor doi copii au asezat lumanari si desene.

La scoala primara Hoffmann-von-Fallersleben, unde invatau Marius si Armando, cursurile au fost suspendate, iar testele din aceasta saptamana au fost amanate. Copiii au suferit un adevarat soc si nu inteleg de ce a trebuit sa se intample o asemenea tragedie.

Psihologii se ocupa acum de copii si ii ajuta sa treaca peste aceasta trauma groaznica.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.