Ministrul Educatiei, anunt important pentru elevi si parinti: “Singurul loc din lume in care s-a luat aceasta decizie”

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a spus de ce nu s-a luat in calcul repetarea anului scolar. Cimpeanu a mentionat ca singurul loc din lume in care s-a luat aceasta decizie a fost unul din cele 16 landuri din Germania, in Berlin.

Ministrul Educatiei, anunt despre repetarea anului scolar:

„Pe de o parte, repetarea anului este la indemana oricui. Nu mergi la scoala, nu promovezi, nu promovezi, repeti anul. Deci nu trebuie facut ceva special. In opinia mea, este stranie decizia unuia dintre cele 16 landuri din Germania, Berlin, care a fost foarte controversata, care a adus critici din partea scolilor, pentru ca lansand aceasta posibilitate de repetare a anului la cerere, sunt ingrijorati cu privire la suprapopularea claselor in anul urmator. Oamenii din scoala sunt ingrijorati cu privire la efectele unui stop in educatie.

Singurul loc din lume in care s-a luat aceasta decizie de legiferare a optiunii de repetare a anului a fost unul din cele 16 landuri din Germania, in Berlin.

Sunt convins ca sunt in asentimentul marii majoritati a parintilor care nu si-ar dori aceasta optiune. Ce parinte isi doreste pentru propriul copil sa piarda un an din viata? Eu nu cred ca sunt multi. Daca intr-adevar isi doresc, au aceasta optiune – nu merg la scoala, nu promoveaza, repeta anul, simplu”, a declarant ministrul Educatiei, la Digi24.

Intrebat daca nu cumva este o problema ca elevii de fapt nu invata materia din acest an, ministrul a raspuns: “Tocmai de aceea este nevoie sa intelegem ca este foarte importanta prezenta fizica in cadrul orelor de recuperare, pentru a recupera ceea ce au pierdut prin predarea online”, a declarat Sorin Cimpeanu la Digi24.

Citeste si articolul :   Furnizorul de componente auto Continental avertizeaza personalul ca urmeaza reduceri de costuri

Ministrul Educatiei, despre rata de infectare in scoli.

De asemenea, ministrul educatiei a declarat ca rata de infectare in randul elevilor si al personalului din invatamant a scazut la jumatate in ultima saptamana, la 181 de cazuri, fata de cea precedenta in care au fost semnalate 376 de infectari.

„In perioada 8-15 martie, rata de infectare in scoli a fost jumatate fata de perioada precedenta, 1-10 martie, respectiv in total am avut 181 de infectari in perioada 8-15 martie, fata de 376 de infectari in perioada anterioara, in cazul elevilor si, de asemenea, putin peste 300 in randul personalului din invatamant, fata de 545 in perioada anterioara”, a declarat Sorin Cimpeanu

Autor