Medicul Emilian Imbri avertizeaza: „Bucurestiul se va inchide mai mult ca sigur. Va fi un tsunami”

Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes” din Bucuresti, a declarat ca nu sunt sanse sa scapam de pandemie curand. Totodata, medicul a avertizat ca Bucurestiul urmeaza sa se inchida in perioada urmatoare.

”Mai dureaza foarte mult. Trecem in anul urmator cu masca. Va fi din ce in ce mai rau. Bucurestiul mai mult ca sigur se va inchide. Va fi mai rau decat ce a fost. Vor fi pacienti mai multi si cu simptomatologie mai grava. Situatia nu mai este sub control. Trebuie luate masuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectarilor. Nu mai e timp de sovaiala.

Noi nu ne mai gandim la ziua de azi, noi ne gandim, deja, la Pasti. ”Vai de mine ce dezastru va fi ca vom fi obligati, dar nu o sa respectam!”. Deja ai satisfactia ca de Pasti nu o sa respecti. Nu ne gandim ca sunt pline terapiile intensive, ca sunt pline spitalele.

Ar trebui sa colaboreze institutiile intre ele. Nu doar COVID exista in Romania”, a declarat Emilian Imbri la TVR 1, potrivit Stiripesurse.

Autoritatile sunt in alerta din cauza cresterii numarului de cazuri de infectare cu COVID-19.  Cele mai multe cazuri sunt in Bucuresti, unde incidenta a depasit 4 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, Capitala si alte sapte judete se afla in scenariul rosu dupa ce incidenta COVID-19 a depasit 4 cazuri la mia de locuitori.

Totusi, cea mai grava situatie este in judetul Timis, care se apropie de incidenta 6. In aceste conditii, judetul Timis risca sa intre in carantina.

Pe locul al doilea la incidenta se afla judetul Ilfov, unde incidenta a ajuns la 4.85. Si Capitala a depasit incidenta 4.

Celelalte judete aflate in scenariul rosu sunt: Alba, Brasov, Cluj, Constanta si Hunedoara.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.