Responsabilul campaniei de vaccinare din Polonia despre suspendarea vaccinului AstraZeneca: “O campanie de dezinformare planificata si cu o lupta brutala intre companiile industriei farmaceutice”

Responsabilul pentru campania de vaccinare din Polonia spune ca tarile care au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca ar putea sa fi fost victimele unei panici induse prin mass-media, care ar putea fi rezultatul unei dezinformari.

„Este posibil sa avem de-a face aici cu o campanie de dezinformare planificata si cu o lupta brutala intre companiile industriei farmaceutice”, a declarat marti Michal Dworczyk, potrivit Agerpres.

„Merita amintit ca in afara de companiile inregistrate in UE, Marea Britanie si SUA, exista alte companii care se straduiesc ca vaccinurile lor sa fie utilizate”, a spus responsabilul pentru campania de vaccinare din Polonia.

Momentan nici Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) si nici institutiile poloneze responsabile cu siguranta medicamentelor nu au facut vreo recomandare privind suspendarea utilizarii vaccinului britanico-suedez, a remarcat Michal Dworczyk. Polonia continua vaccinarile cu serul AstraZeneca, a mai spus acesta.

Michal Dworczyk a mentionat ca „increzator ca multe dintre aceste tari vor reveni in curand” la utilizarea AstraZeneca pentru vaccinari, ceea ce ar constitui o dovada ca Polonia a facut alegerea corecta „rationand mai degraba decat folosind instinctul de turma”.

Citeste si articolul :   Huawei reclama Romania si Polonia la UE din cauza interzicerii participarii la 5G

Tari membre UE precum Germania, Franta si Italia au suspendat din motive de precautie utilizarea vaccinului AstraZeneca, dupa semnalarea unor „posibile” efecte secundare, dar fara vreo legatura dovedita cu vaccinul AstraZeneca.

Autor