Gabi Lunca, internata de urgenta la ATI. Familia artistei: “Nu ne-au dat mari sperante”

Momente grele pentru familia cantaretei Gabi Lunca. Artista, in varsta de 81 de ani, a fost internata la ATI dupa ce a fost depistata cu noul coronavirus. Femeia a ajuns la spital cu probleme mari respiratorii. Medicii au transferat-o la un alt spital in sectia de Terapie Intensiva.

Fiica artistei, Estera Onoriu, a dezvaluit pentru Fanatik care este starea de sanatate a mamei sale.

“Inainte sa ma sunati dumneavoastra, cu o ora, am primit o veste cum ca nu mai este in stare critica, dar este in Terapie Intensiva. A iesit din starea critica, dar doctorii sunt rezervati, au spus ca evolutia acestui virus este neasteptata si oricand se poate deteriora, din nou, starea ei.

Dumnealor nu ne-au dat mari sperante, ne-au spus doar ca s-a oprit inflamatia din corp. Acum, nu va spun ca e bine, dar nu mai este critica. Evolutia bolii este foarte, foarte surprinzatoare si nu stim ce se poate intampla. Avem incredere in Dumnezeu, ne rugam la El, ca doar El ne poate ajuta.

Internata este de pe data de 13 martie. Pe 8 a fost pozitiva, pe 11 a facut evaluarea la Bals, era bine, i-a dat tratamentul acasa, dar a inceput sa aiba probleme de respiratie si am si dus-o la spital. Acolo au trimis-o la alt spital, undeva pe Bulevardul Basarabia, acolo era singurul pat liber la Terapie Intensiva”, a spus Estera pentru sursa citata mai sus.

Cum s-a infectata Gabi Lunca?

„A luat de la unul din nepoti, casa e mare, normal. Au venit in vizita la ea, nu stiau ca sunt pozitivi. A luat virusul, probabil, de pe hainele copiilor. A inceput sa aiba o usoara tuse. A venit DSP-ul, i-a facut test, a iesit pozitiv. Apoi, sora mea i-a mai facut unul, al doilea test tot pozitiv a iesit.

Am inceput tratamentul acasa, am cumparat si aparat de oxigen. In a treia zi a scazut saturatia la 90. S-a panicat si a mers la Matei Bals, unde a facut un CT la plamani. S-a vazut o usoara inflamatie.

Citeste si articolul :   Poti merge la parinti de Paste? Raed Arafat a dat RASPUNSUL de care se temea toata lumea

Avand in vedere varsta dansei am internat-o la Spitalul Ilfov. Au pus-o imediat pe tratament. Ca sa nu scada saturatia i-au pus o masca full-face, care i-a schimbat analizele. Medical s-a facut super tratament. Este la ATI, e stabila, mananca, vorbeste. E un virus pervers. E deja in a 12-a zi de boala. Din pacate, virusul nu te intreaba cati ani ai si nici cine esti. Am protejat-o cat am putut, nu ne-am mai sarutat decat pe maini”, a declarat fiica artistei pentru Click.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.