Unele din cele mai frumoase locuri de vizitat din Romania

Sighisoara

Acest mic oras medieval din Transilvania are un centru istoric protejat de UNESCO si strazi fermecatoare, captusite cu case colorate. Atentie: este si locul de nastere al lui Vlad Tepes si este considerat unul dintre cele mai bantuite orase din lume.

Lacul Rosu

Situat in Carpatii Orientali, Lacul Rosu nu arata tocmai de culoare rosiatica, dar veti fi prea ocupati sa admirati privelistile uimitoare ale muntilor si copacii vesnic verzi care se reflecta in ape pentru a va preocupa de semantica.

Publicitate

Transfagarasanul

Cu curbe extra-lungi in forma de S care tes prin Carpatii sudici, nu este de mirare ca Transfagarasanul este considerat unul dintre cel mai palpitant drum din lume.

Salina Turda

Nu toata frumusetea se gaseste deasupra solului, asa cum a dovedit-o Salina Turda, un parc tematic unic care se intampla sa se gaseasca intr-una dintre cele mai vechi mine de sare din lume. Vizitatorii se indreapta la aproximativ 120 de metri sub suprafata pamantului pentru a gasi o pista de bowling, un lac cu barci cu pedale, un teren de mini golf si chiar o roata Ferris.

Palatul Culturii, Targu Mures

Construit intre 1911 si 1913 la cererea primarului de atunci de la Targu Mures, Palatul Culturii are arhitectura Art Nouveau, busturi de bronz ale compozitorilor si vitralii complicate. Cladirea a servit multe scopuri de-a lungul anilor, de la gazduirea bibliotecii judetene pana la servirea ca scoala de arte plastice.

Cimitirul Vesel Sapanta

Probabil te-ai astepta ca un cimitir sa fie destul de inspaimantator, dar aceste morminte albastre ca cerul, cu cruci sculptate manual, pictate sunt exact opusul.

Delta Dunarii

Formata la intalnirea Dunarii cu Marea Neagra, acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO gazduieste,vegetatie bogata, plaje frumoase si peste 300 de specii de pasari.

Castelul Corvin

Aceasta cetate gotica din secolul al XV-lea are destule trasaturi infricosatoare pentru a rivaliza cu Castelul Bran – ganditi-va la ziduri impenetrabile si un pod levat in exterior si o temnita masiva si o camera de tortura in interior.

Casino Constanta

Deschis ca un cazinou cu vedere la Marea Neagră in 1910, aceasta capodopera Art Nouveau a fost folosita pentru scurt timp ca spital in timpul celui de-al doilea razboi mondial inainte de a deveni unul dintre cele mai frumoase locuri abandonate din Romania.

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.