Noua declaratie pe propria raspundere, pentru a circula dupa ora 22

Se prelungeste starea de alerta in Romania. Executivul a adoptat noi masuri pe durata starii de alerta pentru prevenirea si combaterea infectiilor produse de COVID-19.

Guvernul a adoptat miercuri Hotararea nr.16 din 10.03.2021 prin care propune prelungirii starii de alerta in Romania.

Publicitate

Prin documentul respectiv se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul romanesc, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 14.03.2021.

Mentinerea interdictiei de circulatie in toate localitatile, pentru toate persoanele, in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 22:00-05:00, cu urmatoarele exceptii motivate de:

Publicitate

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

c) deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui
membru de familie.

Citeste si articolul :   Florin Citu, adevarul despre cresterea numarului de cazuri de COVID

La verificarea motivului deplasarii in interes profesional, prevazut la pct. 26 lit. a), persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.

La verificarea motivului deplasarii in interes personal, prevazut la pct. 26 lit. b)-d), persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Declaratia pe propria raspundere, prevazuta la pct. 27 si 28, trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Incepand de duminca, va fi nevoie de prezentarea declaratiei incepand cu ora 22:00, in loc de ora 23:00. Circulatia nu va fi restrictionata in timpul zilei.

AICI DESCARCATI MODELUL DE DECLARATIE PE PROPRIE RASPUNDERE

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.