De ce nu vom mai putea iesi din case dupa ora 22:00? Explicatia premierului

Premierul Romaniei, Florin Citu, a explicat cum a luat decizia ca circulatia fara motive intemeiate sa fie interzisa dupa ora 22:00 in starea de alerta, cu o ora mai devreme fata de deciziile de pana acum.

„Prima oara ne-am uitat la ce fac celelalte tari si una din primele masuri pe care toate tarile le iau este aceea de a reduce timpul de circulatie pe durata noptii. Este o masura care a functionat si am pregatit un sumar al acestei masuri, sa vedeti cum arata in alte tari. Romania este printre cele mai permisive, sunt tari dezvoltate unde dupa ora 6 seara nu se mai poate circula”, a declarat Florin Citu.

Publicitate

„Este o masura care are succes si in Romania. Vom vedea cum va evolua, dar eu zic ca diferenta fata de data trecuta, cand am introdus aceasta masura o fac dozele de vaccin. Am inceput o campanie de vaccinare de succes, in martie vom vaccina aproape un milion de romani, in aprilie mergem la doua milioane in plus. Va ajuta in paralel cu aceste reguli”, a mai spus premierul.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, reactie dura dupa revocarea lui Vlad Voiculescu: "Citu si intreaga Coalitie au protejat acest ministru catastrofa!"

Florin Citu a mentionat ca aceste masuri sunt introduse acum pentru ca „nu toata lumea a inteles” sa respecte regulile de prevenire a imbolnavirii dupa relaxarile din iarna.

Publicitate

„E o restrictie minora, avand in vedere contextul european al pandemiei si ce se intampla in alte tari”.

„Franta, ora 18:00 si mai sunt cateva. O sa le pun pe pagina de Facebook, dar sunt mai multe tari. Sa stiti ca Romania este printre tarile cu cele mai permisive conditii”, a spus premierul Florin Citu, potrivit digi24.ro .

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.