Cod galben de ninsori, lapovita si polei. Avertismentul meteorologilor

ANM a emis o noua avertizare meteorologica. Aceasta intra in vigoare de joi, ora 23.00 pana vineri ora 18.00.

In aceasta perioada, aria precipitatiilor se va extinde treptat, la inceput in regiunile vestice, nord-vestice, apoi si in centru si in nord-est. La munte vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, iar in zonele mai joase de relief vor fi precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si trecator ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari in nordul Crisanei, Maramures, Transilvania, Moldova si Dobrogea, unde local vor fi rafale in general de 50…60 km/h, amplificand senzatia de frig.

Joi (11 martie) si vineri (12 martie) vremea va fi deosebit de rece in majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasa in noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) in sud.

Publicitate

DiIncepand din noaptea de vineri spre sambata (12/13 martie) si pe parcursul zilei de sambata (13 martie) vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, mai ales lapovita si ninsoare la munte si predominant ploi in zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.

Citeste si articolul :   Concentratii letale de alcool metilic in sticlele din care au baut cei 10 oameni care au decedat

De asemenea, meteorologii ANM au emis un nou cod galben de ninsori si viscol, care intra in vigoare vineri, de la 02.00 si este valabil pana la ora la 18.00.

In Maramures, precum si in Muntii Apuseni si in Carpatii Orientali va ninge in general moderat cantitativ si local se va depune strat de zapada mai consistent. La altitudini in general de peste 1500 m, vantul va avea intensificari, temporar cu rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolita si zapada spulberata.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.