Doliu in lumea medicala. A incetat din viata medicul Adrian Lobontiu

Doliu in lumea medicala. A decedat medicul Adrian Lobontiu, pionier al chirurgiei robotice din Europa, unul dintre cei mai mari chirurgi pe care i-a dat Romania. Anuntul trist a fost facut chiar de sotia sa pe Facebook.

“Cu profund regret va anunt ca sotul meu, dr. Adrian Lobontiu a incetat fulgerator din viata duminica, in locuinta noastra din S.U.A.

Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice in Europa, a realizat numeroase interventii in premiera mondiala, atat in strainatate, cat si in tara noastra, iar datorita profesionalismului si devotamentului sau fata de pacienti si de medicina i-au fost oferite numeroase distinctii. Raman in urma sa gesturile de mare noblete profesionala si umana, dar si cei trei copii pentru care a fost un tata extraordinar. Dumnezeu sa il odihneasca!

Inmormantarea va fi una restransa si va avea loc pe plaiurile natale, la Targu-Mures”, este mesajul postat pe reteaua de socializare.

Publicitate

Doctorul Lobontiu s-a nascut in anul 1967, la Reghin.

Adrian Lobontiu este medicul roman care a scris pagini de istorie pentru medicina mondiala. Dr. Adrian Lobontiu a fost pionier al chirurgiei robotice in Europa, a realizat numeroase interventii in premiera mondiala, atat in strainatate, cat si in tara noastra, iar datorita profesionalismului si devotamentului sau fata de pacienti si de medicina i-au fost oferite numeroase distinctii.

Citeste si articolul :   Doliu in muzica internationala. S-a stins la doar 34 de ani, dupa o lupta grea cu boala

De numele sau se leaga, printre altele, prima operatie de chirurgie robotica din lume, cu robotul chirugical Da Vinci, efectuata in Franta, precum si prima operatie transorala minim invaziva, realizata la Bruxelles.

”Am urmat deci un program de specializare in SUA, in Silicon Valey, California, dupa care trebuia sa introduc in Europa toate noile indicatii de chirurgie robotica concepute si dezvoltate de NASA. Un fel de « French–Romanian–American Dream! Pana la urma i-am spus si m-a inteles, dar am pierdut postul de la spital. Pentru el era foarte greu de acceptat cum eu, ca medic roman, dupa ce in urma muncii sustinute de ani de zile, am reusit, in sfarsit, sa ocup un post de medic chirurg in Paris, ravnit chiar de multi alti colegi francezi, renunt la tot acest triumf inconjurat de confort, las totul balta si plec in Statele Unite. Stiam ca doar daca voi renunta, voi reusi sa dobandesc mai mult (era din nou vorba de schimbare!). Am plecat in SUA, unde am avut ocazia sa lucrez cu cei mai mari cercetatori specialisti din Silicon Valley in aplicarea tehnologiei concepute de NASA si Departamentul de Aparare American.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Bulgaria anunta primul deces provocat de coronavirus. Cine este si ce varsta avea

Nu am avut decat de castigat. Ce experienta minunata! Dupa o perioada, conform contractului, am revenit in Europa si am inceput sa efectuez demonstratii operatorii pe batranul continent: Italia, Germania, Franta, Olanda, Anglia, ROMANIA, platit fiind, de data acesta, de americani. Dupa un timp, tot profesorul Daniel Loisance de la Spitalul Mondor din Paris mi-a propus postul de chirurg in clinica sa, numindu-ma director la departamentul de Chirurgia Robotica si Tele-Satelitara”, marturisea Adrian Lobontiu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.