Simona Halep nu va mai reprezenta Romania in 2020 dupa amanarea barajului cu Italia din Fed Cup

Simona Halep nu va mai reprezenta Romania in 2020. Cupa Davis si Fed Cup au fost reprogramate pentru anul 2021, a anuntat ITF. Finala Cupei Davis trebuia sa aiba loc la Madrid in perioada 23-29 noiembrie.

Noul format al Fed Cup cu 12 echipe trebuia sa aiba loc in perioada 14-19 aprilie, insa au fost reprogramate pentru 13-18 aprilie 2021.

Romania urmeaza sa intalneasca Italia in play-off-ul competitiei. Duelul trebuia sa aiba loc pe 17 si 18 aprilie la Cluj, iar castigatoarea sa joace in Grupa Mondiala a Fed Cup din 2021.

Meciul cu Italia a fost reprogramat pentru 2021, competitia urmand sa revina la formatul anual din 2022.

Publicitate

„Este o mare dezamagire pentru noi toti ca finala Cupei Davis nu va avea loc in 2020″, a declarat Gerard Pique, jucatorul celor de la FC Barcelona, care face parte din grupul de investitii Kosmos care finanteaza competitia.

„Nu stiu cum va evolua situatia in fiecare tara calificata sau daca restrictiile din Spania vor disparea, astfel ca este imposibil de prezis situatia din noiembrie si sa putem garanta siguranta celor care vin la Madrid” a mai spus Pique.

Citeste si articolul :   Transport feroviar special, din Wuhan catre Franta, in sprijinul productiei auto din Europa

Astfel, turneul la care vor participa 18 echipe va avea loc incepand cu 22 noiembrie 2021.

Tot tenisul profesionist a fost oprit dupa ce pandemia de coronavirus a lovit Europa. Roland Garros a fost mutat in septembrie, in timp ce Wimbledon a fost anulat pentru prima data dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.