Cinci remedii eficiente pentru calmarea tusei

Tusea este un reflex natural care face parte din sistemul imunitar. Tusea intermitenta, de obicei, nu provoaca niciun disconfort, dar daca devine prea frecventa, ne poate deranja .

Cele mai frecvente cauze ale tusei sunt infectiile bacteriene si virale, alergiile, astmul, iritatia (din cauza fumului de tigara sau a poluarii aerului) si asa mai departe. Pentru a elimina cauza tusei, trebuie sa consultati un medic. Dar puteti ameliora afectiunea cu remedii casnice simple. Iata cateva dintre ele.

Miere

Datorita texturii sale intinse si vascoase, mierea acopera membrana mucoasa a gatului, ameliorand durerea si reducand senzatia de zgarieturi.  Mierea poate reduce si inflamatia si poate ajuta la combaterea bacteriilor. Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania (SUA) a aratat ca, in unele cazuri, mierea functioneaza chiar mai eficient decat medicamentele impotriva tusei. Cu toate acestea, poate provoca alergii, deci daca sunteti predispus la aceasta, cel mai bine este sa va consultati medicul inainte de a o utiliza.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa consumam atunci cand avem gripa

Apa sarata

Gargara cu apa sarata ucide bacteriile si elimina  mucusul, care poate ajuta la vindecarea  tusei mai repede. In plus, apa sarata reduce umflaturile si iritatiile cauzate de tuse frecventa. Pentru a face o solutie de clatire, adaugati o jumatate de lingurita de sare intr-un pahar cu apa. Mai presus de toate, nu inghititi apa sarata, deoarece poate provoca greata si varsaturi.

Ghimbir

Ghimbirul poate ajuta la tratarea unei varietati de probleme de sanatate, inclusiv tuse si curgerea nasului. Compusii bioactivi din ghimbir au proprietati antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii. De asemenea, gustul sau picant si usor intepator stimuleaza productia de saliva si ajuta la ameliorarea gatului uscat, care cauzeaza adesea tuse severa. Daca vi se pare neplacut sa mestecati doar ghimbir proaspat, radeti-l pe o razatoare fina si amestecati cu lamaie si miere.

Radacina de marshmallow (nalba)

Marshmallow  este o planta perena care calmeaza iritatia severa a gatului cauzata de tuse frecventa. De obicei, radacina de marshmallow este utilizata ca medicament, din care se fac tincturi sau ceai. Un studiu din 2018 a constatat ca radacina de marshmallow nu numai ca amelioreaza durerile de gat, dar ajuta si la tratarea tusei uscate.

Citeste si articolul :   Beneficiile extraordinare ale cimbrului pentru sanatate si frumusete. Cand trebuie culeasa planta pentru a avea efect

Cimbru

Cimbru  este o planta care are un gust picant si o aroma puternica. Cimbrul este cel mai frecvent folosit ca si  condiment. Dar nu numai ca poate imbunatati gustul alimentelor, ci si reduce crampele cauzate de tuse. Un studiu al oamenilor de stiinta germani a aratat ca tratamentul cu cimbru poate ameliora tusea chiar si in bronsita acuta. Cimbrul poate fi consumat sub forma de tinctura, ceai de plante sau tablete.

Autor